Cam'a can verip Ayna yapan "sır" denen madde cismi cam olmaktan çıkarır. Sır kelimesi ve ayna sadece bir tesadüf mü?

Açamadığımız belkide aşamadığımız duyguları aynanın karşısına geçer açarız bazen, profesyonellikte gelişim için ayna karşısına geçip hitabımız istenir. Sır'lı olduğunu biliriz acaba sırrımızı da tutuyor mudur ayna?

Cam aynada sureti ile karşılaşan kişi, Can aynasında kendine bakışı derenleştiğinde siretini idrak edip gerçekliğin arkasındaki sır'lı yapı olan hakikatini sorguladığında kendisinden içre bir benin varlığına şahit edebilir mi?

Can aynasında, kim olduğunu, nereden gelip nereye gittiğini; kısacası varoluş amacını sorgulayan kişi içindeki cevhere ayna tutarak kendisini mücevhere dönüştüren doğumuna şahit olabilir mi?

Halen günümüzde de Ehli tarik olanlar vefat eden birisi için "defnettik" değil de "sırladık" ifadesini kullanır. Can aynasında ten'ini sırlayıp ruhunu besleyenler zamanın içerisinden süzülerek an'a vakıf olmaz mı?

Mevlana diyor ya "ten canın aynasıdır, can tenin" Bize sunulan bu ten ancak canın yansıması olabilir. Yansıma var ise Sır'lı bir yapı var demektir. Gönül aynamızda hakikat ışığında hilkat sorgusu sırların keşfine en büyük vesile değil midir?