Title of a News Article

Takoran Vadisi tanıtılmaya devam ediyor

Takoran Vadisi tanıtılmaya devam ediyor
banner206

Siverek Belediyesi, bölge sakinleri tarafından “saklı cennet” olarak adlandırılan Takoran Vadisi’ni tanıtmaya devam ediyor.

Daha önce farklı gruplara Takoran Vadisi’ni tanıtan Siverek Belediyesi, eşsiz güzelliğe sahip vadinin turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda çeşitli çalışmalar yürüten Kültür Müdürlüğü, son dönemlerde sinema ve belgeselcilerin dikkatini çeken tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Takoran Vadisi’ni belgeselcilere tanıttı.

Takoran Vadisi’ni aralarında İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinin de olduğu ekibi Siverek Belediyesine ait tekneyle tanıtan Kültür Müdürlüğü, bu yöndeki çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Takoran Vadisi’ne hayran kaldığını belirten belgesel yapımcısı Hakan Fıçıcı, “Takoran Vadisi’nde çok güzel çekimler yaptık. Sağ olsun Siverek Belediyesi bu konuda bize çok yardımcı oldu. Özellikle Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’a desteğinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız tekne turuyla birlikte çekimlerimiz oldu. Hem coğrafi oluşum olarak hem jeolojik yapı olarak güzel bir manzaraya sahip bir alan. Herkesin gelip görmesi lazım.” dedi.

Takoran Vadisi’ni tanıtmaya devam ettiklerini dile getiren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Kenan Karahan, “Bugün İstanbul Üniversitesinden misafirlerimiz geldi ve kendilerini Takoran Vadisi’nde ağırladık. Ayşe başkanımızın da talimatıyla belediyemize ait tekneyle bütün Takoran Vadisi’ni tanıtımını yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de Siverek Belediyesi olarak Takoran Vadisi’ni tanıtarak ilçe dışındaki vatandaşlarımızın da görmelerini sağlayacağız. Daha önce gelmemiş olanları mutlaka bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195