Title of a News Article

CHP'nin Urfa cephesinde işler karışacak!

CHP'nin Urfa cephesinde işler karışacak!
banner206

CHP Genel Merkezi tarafından CHP Şanlıurfa İl Başkanlığına atanan Ferhat Karadağ başkanlığındaki kayyum heyeti, 45 gün içerisinde partiyi seçime götürmesi gerekiyor. Yapılacak seçimde aday olması beklenen Karadağ’a karşı CHP’nin eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Budak’ın da aday olacağı kulislerde konuşuluyor.

CHP Genel Merkezi, bir süre önce CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cıdır ve yönetimini görevden alarak, yerine Şanlıurfa Mimarlar Odası Başkanı Ferhat Karadağ başkanlığındaki 7 kişilik kayyum heyeti atadı. Ancak CHP Genel Merkezi tarafından AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen isimlerin kayyum olarak atanması CHP’nin Şanlıurfa tabanında ciddi rahatsızlık yarattı. Kayyum heyeti içerisinde bir ismin daha önce AK Parti’den de aday adayı olması CHP’lileri bir hayli kızdırdı.

KAYYUM SEÇİM KARARI ALACAK

Bu arada CHP Genel Merkezi tarafından atanan kayyum heyetinin, tüzük gereği 45 gün içerisinde seçim kararı alması bekleniyor. 130 civarında delegesi bulunan CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı’nın seçime gitmesi durumunda en az 2 listenin seçimde yarışacağı belirtiliyor.

KARADAĞ’A KARŞI TABANIN İSTEDİĞİ İSİM ADAY OLACAK

Önümüzdeki süreçte yapılacak CHP’nin genel kurulunda, kayyum olarak atanan Ferhat Karadağ’ın aday olmasına kesin gözle bakılıyor. Kayyumdan büyük rahatsızlık duyan CHP tabanının ise, Karadağ’a karşı uzun yıllardır CHP Şanlıurfa İl Teşkilatında çeşitli görevlerde yer almış olan ve son olarak CHP Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ahmet Budak’ı aday göstermeye hazırlandığı kulislerde konuşuluyor. CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık’a yakınlığıyla bilinen Budak’ın, seçimde aday olması durumunda delegelerin büyük çoğunluğunun desteğini alarak başkan olabileceği ifade ediliyor.

KARAGEÇİLİ MAHKEME KARARIYLA GÖREVDEN ALINMIŞTI

Öte yandan 2014 yılında CHP Genel Merkezi tarafından CHP Şanlıurfa İl Başkanlığına kayyum olarak atanan Ömer Karageçili de, 45 gün içerisinde seçim kararı almayınca mahkeme kararıyla görevden alınmış ve yerine yeni isimler kayyum olarak atanmıştı. Bu nedenle son olarak kayyum olarak atanan Ferhat Karadağ ve beraberindekilerinin de, 45 gün içerisinde seçim kararı almaması durumunda koltuklarının sallanabileceği aşikâr görünüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195