Title of a News Article

Fırat, Urfa'da ağır konuştu!

Fırat, Urfa'da ağır konuştu!
banner206

 HDP'nin  Mersin Milletvekili Adayı Dengir Mir Fırat, Urfa Milletvekili Adayı Ziya Çalışkan, HDP Urfa İl Eşbaşkanı Rıdvan Yavuz, Urfa eski belediye başkanlarından siyasetçi Feridun Yazar'ın da aralarında bulunduğu heyet Urfa'da bulunan Rişvanlar Kültür - Eğitim ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Çok sayıda Rışvanlar Derneği üyesinin hazır bulunduğu ziyarette, HDP Urfa Milletvekili Adayı Ziya Çalışkan, İl Eşbaşkanı Rıdvan Yavuz ile dernek yöneticilerinin yaptıkları konuşmaların ardından konuşan HDP Mersin Milletvekili Adayı Dengir Mir Fırat; kurucusu olduğu AKP'de 6 yıl boyunca ikinci adam konumunda, Genel Başkan yardımcılığı görevini yürüttüğünü belirtti. AKP'nin kuruluş aşamasında kendi aralarında belirli sözler verdiklerini, bu sözlerin sonradan hiç bir geçerliliği kalmayan parti programında da yer aldığını ifade eden Fırat, o sözleri şöyle açıkladı : "Türkiye'de devlet yönetiminde yer almayan, devlet yönetiminden uzaklaştırılmış çevreye saçılmış kitleler var. Bu kitlelerin üstünde ki o baskıyı kaldıralım, bunları merkeze taşıyalım, onlarla birlikte iktidara gelelim. Türkiye'de demokratik bir devletin temelini atalım ve hep birlikte özgür, kardeşçe bir arada yaşayalım demiştik." 

 

'Kürtlerin devleti mi var ki resmi dilleri olsun'

Türkiye'nin asli unsurlarından biri olan Kürtlerin durumunun bu programda da "Kürt sorunu" başlığı adı altında yer aldığını belirten Fırat,  fakat AKP'nin daha sonra hem verdiği sözleri hem de kendi programının gerekliliklerini yerine getirmediğini  belitti. "Sonradan da görüldü ki Kürtler üzerinde ki özel baskı ve yasaklar kalkmadı. AKP'nin aldığı yüzde 30'luk oyun yüzde 10'nu Kürtlerden geliyordu. Kürtlerin desteği olmadan iktidar olmasının mümkün olmadığını izah ettim" diyen Fırat, Erdoğan'ın kendisine 'ben bölgeye yüzlerce defa gittim geldim. Tek bir kişinin dilimiz üzerinde ki baskının kaldırılsın dediğini görmedim. Kürtlerin devleti mi var ki resmi dilleri olsun' demesinin kendisini hayretler ve hayal kırıklığı bıraktığını belirtti. "Bende kendisine cevaben Sayın Başbakanım dille devlet arasında bir ilişki olmaz. Çünkü Birleşmiş Milletlerde, yeryüzünde 170 tane devlet var ama 5 binden fazla dil var" diye konuşan Fırat AKP'nin şimdi sadece iktidar hırsıyla davrandığını kendisi ve çevresinden başka hiç bir kesimi düşünemez ve hizmet edemez hale geldiğini ifade etti.

Fırat,  Rişvanlar Aşireti mensuplarının da tüm ülke ve halkların geleceği için  HDP'ye oy vereceklerinden emin olduğunu belirtirken, başta Urfa olmak üzere Türkiye ve bölge illerinde binlerce mensubu bulunan Rışvanlar Aşiretinin önde gelenleri ise de 7 Haziran seçimlerinde vicdanlarının sesine kulak vererek oy kullanacaklarını belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195