Title of a News Article

Gülpınar'ın vekilleri biri AK Parti'den biri Dem'den

Gülpınar'ın vekilleri biri AK Parti'den biri Dem'den
banner206

Şanlıurfa'da, Büyükşehir Belediyesi meclisi yeni dönem için ilk oturumunu gerçekleşti. Meclis Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın meclisteki 2 vekili ve komisyon üyeleri için seçim yapıldı. AK Partili meclis üyesi Cihan Canbeyli meclisin 1'inci, Dem Partisi Meclisi üyesi Lamih Sarıkaya ise 2. Başkan vekili seçildi.

İlk oturum divan oluşmasıyla başladı. Akabinde gündem maddelerine geçildi. 

31 Mart seçimlerinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar başkanlığında gerçekleşen oturumda, meclis başkan vekilliği seçimine gidildi.

AK Parti grubu adına Cihan Canbeyli, Yeniden Refah Partisi adına Sait Ağan ve Dem Partisi adına ise Özlem Eylem Yazar aday oldu. 

Meclis üyeleri ​​​​​​Kapalı zarf usulü şeklinde oylarını kullandı. Tamamlanan oy kullanımı sonrası oylar tek tek tasnif edildi. 

Cihan Canbeyli ve Özlem Eylem Yazar isimlerinin yanlış yazılması ve bir pusula da 2 isim yazılması üzerine 3 oy iptal edildi. Kalan oyların sonucunda Cihan Canbeyli 27, Sait Ağan 28, Özlem Eylem Yazar 28 oy aldı. 

Meclis Başkanı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve divan heyeti seçimin tekrarlanmasını meclis üyelerinin oylarına sundu. Oy çokluğu ile seçimin tekrarlanmasına karar verildi.

Tekrarlanacak olan seçimin hazırlıklarına başlandı. Oturuma kısa bir ara verildi.

Verilen aranın ardından hızlı bir şekilde seçime gidildi. Tekrarlanan seçim sonucunda meclis üyeleri yeniden oylarını kullandı. 

Tasnif edilen 82 oyun sonucunda AK Parti meclis üyesi Cihan Canbeyli 29, Yeniden Refah Partisi meclis Üyesi Sait Ağan 26, Dem Partisi meclis üyesi ise 27 oy aldı.

Alınan bu sonuçlarla birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi 1. Başkanı Cihan Canbeyli oldu.

Meclisi yönetecek 2. Başkan vekili için de sandık başına gidildi. Bu kez yapılan seçimde Dem Partisi Birecik kontenjanı Lamih Sarıkaya Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2. Başkan vekili seçildi.

Başkan vekili seçimlerinin ardından komisyon üyeleri seçimlerine geçildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2024, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195