Title of a News Article

AK Parti YRP ve DEM'in sözcüleri belli oldu

AK Parti YRP ve DEM'in sözcüleri belli oldu
banner206

31 mart seçimlerinin ardından belediye başkanları mazbatalarını alarak yerlerine oturdu. İlçe Belediye meclisine seçilen meclis üyeleri arasında büyükşehir belediyesi meclisine giren isimler dün ilk oturuma katıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar başkanlığında gerçekleşen ilk oturumda meclis başkan vekilliği ve komisyon üyeleri seçimi yapıldı. Bu seçimlerin yanı sıra, mecliste 3 siyasi parti yer aldı ve bu siyasi partilerin de sözcüleri belli oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi başkan vekilliği için seçim yapıldı. Kapalı zarf şeklinde yapılan seçim sonucunda 1. başkan vekili AK Parti grubundan Cihan Canbeyli, 2. başkan vekilliği ise Dem Parti'den Lamih Sarıkaya oldu.

Başkan vekilliklerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi meclisinde 3 siyasi partinin meclis üyeleri yer aldı. AK Parti, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi meclis üyeleri dün ilk oturumla birlikte meclisteki yerlerini aldılar.

3 gruptan oluşan mecliste partiler kendi grup başkanlarını da kendi aralarında seçtiler.

AK Parti grup sözcüsü (Başkanı) Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, DEM Partisi grup sözcüleri Gülşen Özer ile Vedat Aydın Deniz, Yeniden Refah Partisi grup sözleri ise Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Ahmet Aksoy oldu.

URFASTAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195