Title of a News Article

Mirkelam'dan flaş karar...

.

 Birecik eski Belediye Başkanı İş Adamı Mahmut Mirkelam, referandum sonuçlarını değerlendirerek, ülkemizin bundan sonra daha iyi yerlere gideceğini söyledi. Siyasi hayatıyla ilgili flaş karar da alan Mirkelam, bundan sonra siyasette hiçbir şekilde aday olmayacağını açıkladı.

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı olan İş Adamı Mahmut Mirkelam, 16 Nisan’da yapılan referandum sonuçlarını değerlendirdi.

Aynı zamanda TBMM 19. Dönem Milletvekili Aydın Mirkelam’ın oğlu da olan kanaat önderi Mahmut Mirkelam, bu seçimin ülkemizin geleceği için şahane olduğunu belirterek, “AK Partinin tüm yetkililerinin, Sayın Bakanımızın, Sayın Vekillerimizin sivil toplum kuruluşlarının, tüm belediye başkanlarımızın, tüm ilçe başkanlarımızın başarılı çalışmaları neticesinde Şanlıurfa’da bu başarılı sonucu aldık. Tabi ki en büyük destek tüm Şanlıurfalılarındır. Yüzde 70 oyla Şanlıurfalı hemşerilerimiz evet dedi. Bu geleceğimize yönelikti, inşallah geleceğimiz bugünümüzden çok daha iyi olacak. İnşallah bu seçimden sonra gerek ayrılıkçılar gerek FETÖ gerek terör örgütleri ders almış olurlar” dedi.

 

“Ülkemiz daha iyi olacak”

Mirkelam, bundan sonra ülkemizin daha iyi yere gideceğini vurgulayarak, “Ben inanıyorum 6 ay geçmeden bu seçimin neticesini göreceğiz,  Ülkemizdeki ekonomik kalkınmayı, ticari alandaki karlanmayı, birlik ve beraberliği göreceğiz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Başta Sayın Valimiz, Tugay Komutanımız, Jandarma Komutanımız olmak üzere tüm güvenlik kuvvetlerimize teşekkür ediyoruz. Onlar sayesine huzurlu bir seçim geçirdik. Bu seçimde Birecik yüzde 63’lük oy oranı aldı. 1946 yılından bu yana Birecik’te en fazla oy aldığımız seçim bu seçimdir” diye ifade etti.

 

“Birecik’in, Bireciklilerin yine hizmetindeyim”

2019 yılında yapılması planlanan seçimlere de dikkat çeken Mirkelam, “Şimdi daha yeni seçimden çıktık. Bu seçimde partimizin gençlik kolları, kadın kolları, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve tüm örgütler canla başla çalıştı. 2019 yılına da süre çok ancak ben buna inanıyorum; Bir insan altından kalkabileceği bir işi yapmalıdır. Yani ben Birecik’e ve Şanlıurfa’ya bir şeyler vereceksem liderliğe soyunmalıyım ama bu işin altından kalkamayacaksam kendime özgüvenim kalmadıysa veya sağlığım yerinde değilse veya işim müsait değilse eğer beceremeyeceksem bunun gereği yok. AK Parti’de milletvekili aday adayı olmuştum ama nasip olmadı, buna rağmen çalışmalarımdan ayrılmadım, partime hizmet ettim. Şuanda ne benim nede çocuklarımın adaylığı söz konusu değildir. Ben Birecik’in, Bireciklilerin yine hizmetindeyim” diye kaydetti.

 

“Artık aday olmayacağım”

Mirkelam, siyasete başladığı yıllardan da bahsederek, şunları ifade etti;

“1970 yıllarında gençlik kolları başkanlığıyla siyasete başladım, daha sonra Birecik belediye başkanlığı da yaptım. Beni en çok mutlu eden inanın aday adaylığı dönemimde Birecik’te 82 tane köy-mahalle var, bu mahallelerin muhtarları içerisinde farklı görüşlere sahip insanlarda var ama ben aday adayı olduğumda hepsinin mührü vardı. Bir insan için bundan büyük kazanç var mıdır? Benim için bu kadar cefa çektim, sıkıntı çektim, ailemi ihmal ettim ama helal hoş olsun dedim. İnsanlardan vefayı ve dostluğu gördüm, bu benim için her şeyin çok üstündedir. Ben tekrar söylüyorum; Ben AK Partiliyim ve halen partimin emrindeyim. Son referandum seçiminde çorbada bir tuzum olduysa benim için ne mutlu. Aldığımız oy oranı zaten belli. Ben tüm Şanlıurfalı dostlarıma, kardeşlerime en derin şükranlarımı sunuyorum, tüm Birecikli hemşerilerimizden Allah razı olsun. Benim de bir siyasi olarak hakkım varsa her türlü hakkım helal hoş olsun. Ben yine bu memleketin hizmetindeyim ama herhangi bir şekilde bir adaylığım olmayacak. Benim siyasi hayatım  adaylık konusunda bitmiştir ama sonuna kadar maddi ve manevi olarak partimin yanında olacağım. Bugüne kadar yanımda olan, beni seven tüm dostlarıma, kardeşlerime, bacılarıma en derin şükranlarımı sunuyorum, hepsinin yolu açık olsun.”

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195