Süper Lig'e hasret kalmış bir memleket olan Şanlıurfa adına sevindiren bir gelişme yaşandı. Fakat bu sevinci baltalamak isteyen bir isim Fenerbahçe Galatasaray Süper Kupa maçının Urfa'da oynanması için skandal bir paylaşımda bulundu. Spor yorumcusu Ahmet Çakar, Süper Kupa mücadelesinin Urfa'da oynanmaması için TFF'ye çağrı yaptı fakat, Çakar kısa sürede gördüğü tepkiler nedeniyle yaptığı paylaşımı silmek zorunda kaldı.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak istenmeyen nedenlerle iptal olan Süper Kupa mücadelesi Şanlıurfa'da oynanmasına karar verildi. 

Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa'nın 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanmasına karar verdi.

Urfalı judocular Ordu'da tarih yazdı Urfalı judocular Ordu'da tarih yazdı

Bu karar şehirde büyük sevince neden olurken, bunu hazmedeyen spor yorumcusu Ahmet Çakar maçın iptal edilmesi için TFF'yi adeta topa tutan bir paylaşım yaptı.

2010 yılında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında Şanlıurfa'da oynanan Ziraat Türkiye kupası finali dillere destan olmuş, yıllarca konuşulmuştu. Türkiye'nin en güvenilir kentlerinden birisi olan Şanlıurfa, Fenerbahçe Galatasaray maçıyla büyük bir organizasyona daha imza atacak.

Spor yorumcusu Ahmet Çakar, Urfa'yı hiç bir şekilde görmemiş olmalı ki büyük bir ön yargıda bulunarak Süper Kupa mücadelesinin Urfa'da oynanmamasını istedi. 

Çakar, X hesabından önce paylaşıp sonra sildiği ifadesinde şunları söyledi;

"Ah be Türkiye futbol federasyonu, siz hiç mi akıllanmadınız. Samsun, Ankara'ya da istanbul dururken niye Urfa? Suriye ile problem yaşadığımız ortadogunun kazan gibi kaynadığı bu dönemde ya Suriye tarafından provakasyon amaçlı bir füze atılsa neler olabileceğini düşünmediniz mi?