Title of a News Article

Urfaspor'un rakibi Spor Bakanlığı ile davalık oldu

Urfaspor'un rakibi Spor Bakanlığı ile davalık oldu
banner206

109 yıllık İzmir ekibi Altay, Alsancak Stadı'nın biriken borçları nedeniyle bakanlıkla davalık oldu. Art arda icra dosyalarıyla zor duruma düşen Altay'ın yeni yönetiminin, geçmiş dönem borçlarla da başı dertte.

1. Lig ekiplerinden Altay, Alsancak Stadı'ndaki birikmiş borçlar sebebiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı ile davalık oldu.

Siyah-beyazlı ekip, 2021 yılında yeniden hizmete giren Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda iç saha maçlarını gerçekleştirmek üzere bakanlıkla bir spor tesisinin kullanımı için protokol imzalamıştı. Ancak kira, elektrik ve saha bakım ücretlerini ödemeyen kulüp bu yüzden mahkemelik oldu.

2021-22 Süper Lig sezonunda, Altay Alsancak Stadı'nın açılmasının ardından bu statta Hatayspor, Trabzonspor, Alanyaspor, Konyaspor, Çaykur Rizespor, Gaziantep FK, Yeni Malatyaspor, Antalyaspor, Başakşehir, Galatasaray, Giresunspor ve Kasımpaşa ile oynadığı maçlar için toplamda 1 milyon 365 bin TL borçlandı.

İCRA DOSYALARI ARTIYOR

Ödeme yapılmadığı için İzmir 26. İcra Müdürlüğü aracılığıyla kulüp hakkında 1 milyon 365 bin TL tutarında bir icra işlemi başlatıldı. Ayrıca, stadyumun hibrit çim saha bakım giderlerini karşılamayan İzmir temsilcisi için ayrı bir icra süreci daha işletildi.

Protokole göre, saha bakımlarının 2023 yılında nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında dışarıdan bir firma tarafından yapılması gerekiyordu. Ancak Altay, bu ödemeleri yapmadığı için 720 bin TL'lik ek bir icra takibiyle karşı karşıya kaldı.

Mali sıkıntılarla boğuşan ve kadrosunun dağılma riski bulunan kulüp, kasım ayında göreve başlayan yeni yönetimiyle geçmiş dönem borçları sebebiyle daha da zor durumda. Sözcü

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195