Şanlıurfa'ya atandığı günden bu yana sporun ve sporcunun her daim destekçisi olan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suruç ilçesinde faaliyet gösteren ve bölgenin tek Süper Lig takımı olan Suruç Belediyesi Salon hokeyi takımına destek verdi.

Son günlerde maddi açıdan zor günler geçiren bölgenin tek Süper Lig takım olan Suruç Salon Hokeyi Takımının Onursal Başkanı ve Hokey Fedarasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yüksel Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'ı ziyaret ederek takıma destek istedi.

Takımın son durumu ile ilgili Vali Hasan Şıldak'ı bilgi veren Yüksel takım olarak süper ligde mücadele ettiklerini ancak ulaşım ve konaklama noktasında sıkıntı yaşadıklanı belirterek kendilerinden destek istedi.

Bir takımımız daha üst lige çıktı. Bir takımımız daha üst lige çıktı.

Kulüplerin destek çağrısına her zaman ki gibi duyarsız kalmayan Vali Hasan Şıldak,  Yüksel'le yapmış olduğu görüşmede destek sözü verdi.

Görüşmenin ardından ilgili birimlere talimat veren Şanlıurfa Valisi Şıldak Alanya ve Osmanye'de yapılan Türkiye hokey federasyonu erkek ve bayanlar hokey müsabakalarında Suruç hokey spor kulübüne ulaşım ve konaklama masraflarının karşılanacağı müjdesini verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Suruç Salon Hokeyi Takımı Onursal Başkanı ve Hokey Fedarasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yüksel, "Türkiye’nin en iyi 12 takımı ile mücadele eden takımımızın hedefi play off hedefine ulaşarak, Avrupa kulüpler Şampiyonasına katılmaktır. Ancak son zamanlarda ulaşım ve konaklama noktasında bir takım zorluklar yaşıyorduk.Bu konuyu Sayın Valimize arz etmek için görüşmek istedik. Sağolsunlar Sayın Valimizi talebimizi anında değerlendirerek görüşme isteğimizi geri çevirmeyip şahsımı makamında kabul ettiler" dedi.

Vali Şıldak'a takımın yaşadığı sıkıntıları aktardıklarını belirten Yüksel "Sayın Valimize takımımızın yaşadığı sorunları arz ettik. Özellikle Ulaşım ve konaklama noktasında sorun yaşadığımızı belirttik. Sayın Valimizde haklı talebimizi yerinde görüp değerlendirdiler .Her konuda destek sözü verdiler. Alanya ve Osmanye de yapılan Türkiye hokey federasyonu Erkek ve Bayanlar hokey müsabakalarında ulaşım ve konaklama masraflarının karşılanacağı müjdesini verdiler.Sayın Valimiz gençlerimize umut oldular kanat oldular destek oldular.Bizleri hiçbir zaman yanlız bırakmadılar. Kendilerine şahsım Suruç'lu hemşehrilerim Kulüp ve sporcularımız adına vermiş oldukları bu önemli destekten dolayı çok çok teşekkür ediyorum " dedi.

Bir yerde başarı varsa her daim yanında olduklarını belirten Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise Salon Hokey takımın sadece Suruç'un değil bölgeninde gururu olduğuna dikkat çekerek " Sporcularımızın yanındayız. Onlar kendilerini yalnız hissetmesinler Yeter ki başarılı olsunlar Yeter ki dereceye girsinler Yeter ki Şehrimizi en iyi şekilde temsil etsinler biz onlara elimizden geldiği kadarıyla her daim destek olmaya hazırız. Bu anlamda Şanlıurfa'nın ve bölgenin başarısı tüm için ter döken sporcu kardeşlerimizün gözlerinden öpüyor de teknik ekibimizi kutluyor başarılar diliyorum " dedi

Suruç Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Abit Bostancı ise " Sayın valimizin bu desteği bizim açımızdan çok önemli.Kulübümüze ve sporcularımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı sayın Valimize tüm spor camiamız adına sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Suruç Hokey Erkek Takımı Süper lig 1. Etap maçlarını 16- 21 Nisan 2024 tarihleri arasında Osmaniye’de oynamaya başlamıştır. Türkiye’nin en iyi 12 takımı ile mücadele eden takımın hedefi play off hedefine ulaşarak, Avrupa kulüpler Şampiyonasına katılmak. Suruç Hokey Kız Takımı Süper lig 1. Etap maçlarını 16- 21 Nisan 2024 tarihleri arasında Alanya’da oynamaya devam etmektedir.