Title of a News Article

Bu kez Siverek karıştı...

.

Bu kez Siverek karıştı...
banner206

 ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde bir grup çiftçi, elektrikleri kesmeye gelen ekipleri engelledi.

Zırhlı araçla önlem alan jandarma ekibi, trafo binasının etrafına toplanarak görevlilere izin vermeyen ve kısa süreli gerginliğe yol açan çiftçileri uzun süren konuşmanın ardından ikna etti.

Olay, öğle saatlerinde Siverek'in Karakeçi Mahallesi'nde meydana geldi. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. görevlileri, bölgedeki mahallelere enerji sağlayan trafo binasına gelerek elektrikleri kesmek istedi. Ancak, kesinti yapılacağını haber alan çok sayıda çiftçi, trafo önüne geldi. Çiftçiler, etrafında zincir oluşturdukları trafoya görevlilerin girmesine izin vermedi. Yaşanan gerginlik üzerine mahalleye zırhlı araçlarla gelen jandarmalar, çiftçileri ikna etmeye çalıştı. Bu sırada jandarmalar ile çiftçiler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Büyümeden önlenen arbede sırasında görevlilere tepki gösteren çiftçiler, "Tarlada ürünlerimiz var ve sulamamız gerekiyor. Ancak, kesinti yapılırsa bu ürünlerimiz tarlada kurur ve bütün bir yıl verdiğimiz emekler heba olur. Bunun için kesinti yapılmasını istemiyoruz" dedi.

Yaşanan gerginlik DEDAŞ görevlilerinin bakım için yapacakları kesintinin kısa süreli olacağını ifade etmesi ve jandarmaların çiftçileri ikna etmesiyle sona erdi.

Çiftçilerin ayrıldığı trafo binası önünde jandarmanın önlemi ise sürüyor.
Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), (DHA)-

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142