Title of a News Article

Savcılık soruşturma başlattı

Savcılık soruşturma başlattı
banner206
Şanlıurfa Barosu  Başkanı Ahmet Tüysüz'e Viranşehir Adliyesi'nde polisler tarafından sözlü ve fiziki saldırı olduğu iddiasına yönelik olarak Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, olayı kınadı.
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Baro Başkanı Ahmet Tüysüz'e yönelik Viranşehir Adliyesi'nde polisler tarafından sözlü ve fiziki saldırı iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, olayı yazılı açıklamayla kınadı. Feyzioğlu, saldırının avukatlık mesleğine yapıldığını belirterek, "Şanlıurfa Baro Başkanımız Avukat Ahmet Tüysüz'ün Viranşehir'de adliyede gözaltındaki müvekkiline, onu kendisinin savunacağını söylediği sırada  bazı polis memurlarının önce sözlü sonra fiziksel saldırısına uğradığını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu saldırı, Şanlıurfa Baro Başkanımız Avukat Ahmet Tüysüz'ün şahsında avukatlık mesleğine yapılmıştır. Söz konusu çirkin olayı en ağır şekilde kınıyoruz. Polis gibi değil, 'Üniformalı kabadayı' gibi davranarak görevlerini kötüye kullanan ve polisliğin itibarına da zarar veren kişiler hakkında baro başkanımız suç duyurusunda bulunmuştur. Bu suç duyurusunu yakından ve sonuna kadar takip edeceğimizi başta sorumlular olmak üzere herkesin bilmesini isteriz. Ayrıca konu, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne intikal ettirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerini kullandı.

Ajansurfa.com

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2017, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195