Title of a News Article

Urfa'da hayvan hırsızları yakalandı

Urfa'da hayvan hırsızları yakalandı
banner206
Şanlıurfa'da, geçtiğimiz günlerde Siverek ilçesinde meydana gelen hayvan hırsızlığı olayında 7 şüpheli jandarma tarafından gizlendikleri yerde kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre 4 şubat günü Siverek ilçesinde bir şahsa ait 51 küçükbaş hayvan kimliği belirsiz kişiler tarafından çalınmıştı. 

Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma neticesinde Jandarma ekipleri titiz bir çalışma başlatarak hırsızların yakalanmasına yönelik bir operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyon sonucunda hırsızlık şüphelisi 7 kişi gizlendikleri yerde kıskıvrak yakalandı.

Mahkemeye çıkarılan 7 hırsızlık şüpheliden 4ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şunlar denildi;

"1. Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülmekte olan örgütlü olarak işlenen Hayvan Hırsızlığı soruşturması kapsamında, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, yapılan istihbari çalışmalar ve araştırmalar neticesinde;
a. 04 Şubat 2020 tarihinde, Siverek İlçesi mülki sınırları içerisinde M.C. isimli şahsa ait (51) adet küçükbaş hayvanın (koyunun) çalınması olayı ile ilgili olarak, örgütlü bir şekilde hayvan hırsızlığı suçunu işleyen suç örgütüne; 04 Şubat 2020 tarihinde icra edilen operasyonlarda; E.Ç., M.F.B., R.B., C.B., A.B., Z.B. ve S.B. olmak üzere toplam (7) şüpheli gizlendikleri yerlerden yakalanarak gözaltına alınmıştır.
b. 05 Şubat 2020 tarihinde, şüphelilerden (4)’ü tutuklanmış olup (3) şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.
c. Şüphelilerin yapılan sorgulamaları sonucu çalınan (51) adet küçükbaş hayvan bulunarak sahibi M.C.’ye teslim edilmiştir.
2. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumluluklarının gereği olarak, her türlü SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMAK faaliyetlerine yönelik gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2020, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142