Title of a News Article

Bu sancı Urfa'da bitmez!

Bu sancı Urfa'da bitmez!
banner206

 Şanlıurfa’da öğretmen açığının kapatılamayacak olmasından dolayı yeni eğitim ve öğretim yılında da binlerce ücretli öğretmenin görev yapacağı öğrenildi.

2014-2015 eğitim ve öğretim dönemi önümüzdeki hafta Pazartesi günü başlıyor. Eğitimdeki baaşrı sıralamasında son sıralarda yer alan Şanlıurfa, yeni eğitim yılına da hem derslik açığı hem de öğretmen açığı ile girecek. 6 Bin derslik açığının bulunduğu Urfa’da, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yeni dönemde de ücretli öğretmenler ders verecek.

Kayıtlar Çarşamba günü bitiyor

Geçtiğimiz yıl 4 Binin üzerinde ücretli öğretmenin görev yaptığı Şanlıurfa’da, yeni dönemde de görev almak isteyen öğretmenler Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuru yapıyor. Çarşamba günü sona erecek olan kayıtlarda, 5 Bin ücretli öğretmenin başvuru yapması bekleniyor. Görev yapacak olan ücretli öğretmenlerin sayısı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Şanlıurfa’ya yapılacak olan öğretmen atamasından sonra belli olacak.

 

Minikler dersbaşı yaptı

2014-2015 eğitim-öğretim yılında okul öncesi ile 1 ve 5. sınıflar için “okula uyum eğitimi” başladı. Yeni eğitim döneminde yaklaşık 60 Bin 1. sınıf öğrencisinin okula başlaması öngörülüyor. Diğer sınıflardaki öğrenciler için ise önümüzdeki hafta ders zili çalacak. 

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195