Title of a News Article

Bahçıvan' Toplumun birliğini korumalıyız'

Bahçıvan' Toplumun birliğini korumalıyız'
banner206

İstanbul Şanlıurfalılar sanayi ve iş adamları dernek (URSİAD)Başkanı Ömer Faruk Bahçıvan, kurban bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Bahçıvan, Müslüman ülkelerde yaşanan sancılı süreç nedeniyle İslam coğrafyasının Kurban Bayramı’na buruk gireceğini belirterek, Türk halkının paylaşma hassasiyetinin bu bayram sıkıntılı ülkelere odaklanacağını söyledi.

URSİAD Başkanı Ömer Faruk Bahçıvan, dünyada ekonomik ve siyasi kutuplaşmaların etkisiyle meydana gelen savaşlara dikkati çekerek, "Fakirlik, açlık, insanca yaşama hakkından ve imkanın dan mahrumiyetin yanı sıra doğrudan işkence ve cinayetlerin hedefi olma durumu söz konusu. Bu eza ve cefayı sadece İslam coğrafyasında değil, dünyanın birçok yerinde görüyoruz. Aslında sadece Müslümanların değil, her inançtan insanın zalimlerin zulmü altında inlediğini görmezden gelemeyiz" ifadelerini kullandı.

Türkiyeye karşı ekonomik saldırıların  ABD ve Batılı güçler tarafından yapıldığını bildiklerini ifade eden Bahçıvan mesajında, "Toplumsal, sevginin, saygının ve dayanışmanın pekişmesini, ümmet olma şuur ve bilincini sağlayan, Allah’a kul olmanın ifadesi olan bir Kurban bayramını daha karşılamanın sevinci içerisindeyiz. Toplumsal hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan bayramlarımızı fırsat bilerek, bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalı, içinde yaşadığımız toplumda sevginin, saygının, hoşgörünün, eşitliğin ve adaletin sağlanması, İslamın ve evrensel ahlaki değerlerin tüm topluma ulaşması için çaba sarf etmeliyiz. Bu münasebetle, bizleri mübarek Kurban Bayramına eriştiren Cenab-ı Allah(C.C)’a Hamd-ü sena ederek şahsım, yönetim Kurulumuz ve camiamız adına, tüm Müslümanların ve ailelerinin mübarek Kurban Bayramını tebrik ederim" ifadeleri yer aldı

 


Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2018, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142