Title of a News Article

Flaş gelişme! Tescillettiler...

Flaş gelişme! Tescillettiler...
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Urfa Peyniri'nin coğrafi işareti alındı.

Kent ekonomisine getiri sağlayacak, katma değere sahip ürünlerin Urfa’ya kazandırılması noktasında girişimlerde bulunan Şanlıurfa Ticaret Borsası bu kez de Urfa’nın peynirini tescilletti.

Daha önce Urfa Sade yağı üzerinde çalışmalar yaparak coğrafi işaretini alan Şanlıurfa Ticaret Borsası, Urfa’ya ait ekonomik kazanç sağlayabilecek ürünlerin markalaşması için çalışmalarını sürdürüyor. Oda Başkanı Mehmet Kaya döneminde gerçekleştirilen bu başarılı projeler gözardı edilmemeli.

6769 sayılı Sınai Mülkiyet kanunu kapsamında tescili yapılan Urfa Peyniri, coğrafi işaretli ile Türkiye ve Dünya pazarında lezzeti, kalitesi ve menşei korunarak yer alacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, 'Şanlıurfa binlerce yıllık kültürü ile tüm dünya için her daim çekim merkezi olmuştur. Bizlere düşen Urfa’nın değerlerine sahip çıkarak bunların Urfa ekonomisine geri dönüşünü sağlayabilmektir. Daha önce sade yağımızı tescilleyerek bunun farklı adlarla satışınım önüne geçmeyi ve Urfa’ya ait ürünlerin ve tabii dolayısıyla Urfa’nın dünya çapında markalaşmasını amaçlamıştık. Şimdi de peynirimizin coğrafi işareti alındı. Urfa peyniri artık tüm pazarlarda kendi ismiyle var olacak. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, Urfamıza hayırlı olmasını diliyorum.' dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2021, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142