Title of a News Article

ŞANLIURFA’DA HAYVANCILIĞIN GELECEĞİ BELİRLENİYOR

Şanlıurfa Hayvancılık ve Hayvansal Gıda Üretimi Kümelenme Yol Haritası Projesi kapanış toplantısı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

 ŞANLIURFA’DA HAYVANCILIĞIN GELECEĞİ BELİRLENİYOR
banner206

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve Şanlıurfa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (ŞUDSYB) tarafından yürütülen projenin kapanış toplantısına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, Başkan Yardımcıları Halil Akkaya, İbrahim Uludağ, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Badıllı, Mithat Arhan, Meclis Üyeleri M.Fatih Us, Mikail Zahit, Mehmet Günak, Bakır Kama, Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Necip Özgökçe, ŞUDSYB Başkanı Reşat Karadeniz, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesinden akademisyenler ve ildeki başlıca hayvancılık firmaları temsilcileri katıldı.

Şanlıurfa'da hayvancılığın güncel durumunun analiz edilmesi ve geleceğe yönelik stratejilerin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen projede ildeki başlıca kırmızı et, canlı hayvan ve süt üreticileriyle görüşülerek sorunlar belirlendi. Firmalar hakkında bilgiler toplandı. Üretim ve pazarlamada yaşanan verimsizlikler ortaya çıkarıldı. Projenin danışmanlığını yürüten Piri Reis Uluslararası Danışmanlık firması yetkilisi Nejat Doğan yaptığı sunumda proje boyunca elde edilen verileri ve Şanlıurfa'da hayvancılığın sürdürülebilir bir biçimde gelişebilmesi için önerilen stratejileri ve yol haritasını ortaya koydu.

Nejat Doğan'ın sunumunun ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Güvenç yaptığı konuşmada Şanlıurfa'da hayvancılığın geleceğinden, ildeki hayvancılığın başlıca sorunlarından ve çözüm yollarından ve hayvancılara verilen desteklerden bahsetti. 

Celalettin Güvenç'in konuşmasının akabinde ise proje danışmanı olan ve aynı zamanda Türkiye'de hayvancılığın duayen isimlerinden sayılan Lütfi Kaşlı bir konuşma gerçekleştirdi. Lütfi Kaşlı konuşmasında Şanlıurfa'nın hayvancılık alanında Türkiye'de ve dünyada söz sahibi olabilmesi için atması gereken adımları ve ulaşması gereken hedefleri ortaya koydu.

Toplantı ildeki hayvancıların proje ekibine sorduğu sorularla sonuçlandı.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195