Title of a News Article

Urfa Emlak Piyasasında Neler Oluyor?

​​​​​​​Haziran ayı istatistik verilerine göre konutta Şanlıurfa'nın en değerli adresi Karaköprü, Karaköprü'de ise Şenevler Mahallesi oldu.

Urfa Emlak Piyasasında Neler Oluyor?
banner206

(URFASTAR) Gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi endeksa'nın verilerine göre Şanlıurfa genelinde son bir yılda konut fiyatları yüzde 41 artarken, bu oranın en yüksek olduğu merkez ilçe ise Karaköprü oldu.

GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ 18 YIL

Endeksa'nın verilerine göre: Karaköprü ilçesinde satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı Mayıs 2021 sonu itibarıyla 1.864 TL oldu. Aynı özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 18 yıl seviyelerine geldi.

KONUT FİYATLARI EN FAZLA YÜKSELEN MAHALLELER

Yıllık ortalamalara bakıldığında Mayıs 2021 sonu itibarıyla konut için Şanlıurfa ili Karaköprü ilçesinde en fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Esentepe, Akbayır, Çankaya, Güllübağ, Karşıyaka oldu. Metrekare bazında Şenevler 2160 TL'den konut değeri en yüksek mahalle olurken, Şenevleri; Akpıyar 2.145 TL,  Güllübag 2.090 TL, Atakent 2.070 TL ile izledi. Esentepe ise 1.976 ile sıralamada yerini aldı.  

KARAKÖPRÜ'DE EN HIZLI KAZANDIRAN MAHALLELER

Amortisman süreleri dikkate alındığında Mayıs 2021 sonu itibarıyla Karaköprü ilçesinde en hızlı geri dönüşe sahip mahalleler ise Atakent, Akpıyar, Doğukent, Narlıkuyu, Seyrantepe oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195