Title of a News Article

Urfalıları sevindirecek haber! (video)

Haliliye Belediyesi, haşere ve sinekle mücadelede yöntemlerini genişletiyor. Açık alanlardaki sineklerle mücadele çalışmaları kapsamında başlatılan sinek bandı uygulamasıyla ilçe geneline 300 kilometre uzunluğunda sinek yakalama bandı yerleştiriliyor.

Haliliye Belediyesi, yaz aylarını açık alanda geçirmek isteyen Haliliyelilerin daha rahat zaman geçirmesi için ilaçlama çalışmalarının aralıksız olarak sürdürüyor. 15 Araç ve 35 personelle ilaçlama çalışmalarını sürdüren ekipler ilaçlama çalışmasının yanı  sıra, bant sistemiyle de sinekle mücadele çalışmalarına başladı. Avrupa’da uygulanan ve doğaya kimyasal salınımı olmayan bu bantlar, sineklerin hareket alanlarında kontrolünü sağlayarak yayılmalarını ve çoğalmasını engelliyor.

Sivrisinek ve karasinekle en etkin uygulamalardan biri olarak görülen uygulama, Haliliye’de 32 merkez mahallede ve bu mahallelerde yer alan tüm parklarda uygulanacak. İlçe genelinde şuana kadar 80 kilometre uzunluğunda yakalama bandı yerleştirilirken, bu rakamın 300 kilometre uzunluğuna kadar çıkarılması hedefleniyor. Sinek yakalama bantları, ekipler tarafından belirli aralıklarla değiştirilecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142