Title of a News Article

30 kişilik protesto grubuna zırhlı önlem!...

.

30 kişilik protesto grubuna zırhlı önlem!...
banner206

Şanlıurfa'da, bir araya gelen 78'liler Derneği üyeleri, 'Savaşa hayır' diyerek, silahların susmasını ve yaşananların son bulmasını istedi.

Aralarında HDP'lilerin de bulunduğu 78'liler Derneği üyesi 30 kişilik bir grup, öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanarak yaşanan olaylara tepkilerini gösterdiler. Polisin çevrede zırhlı araçlarla önlem aldığı alanda toplanan ve ellerinde savaşı protesto eden dövizler taşıyan ve grup adına konuşan 78'liler Dernek Başkanı Abdurahman Pişkin; "Türkiye'nin 30 yıldır savaş ve çatışma halinde olduğunu söyledi. Yaşanan kaos ortamının son bulması için silahların hemen susması gerektiğini belirten Pişkin, şöyle konuştu:

"Son 30 yıl içerisinde bu topraklarda gerçekleştirilen kirli savaşta 50 bin insan öldü en az bir o kadar da yaralandı. Milyonlarca insan topraklarından göçe zorlandı. Derhal silahlar susmalı ve mutlak çatışmasızlık haline dönülmelidir. Kopan çözüm çabalarına geri dönmek için diyalog ortamı oluşturulmalı ve taraflar diyalog kurulmalıdır."

Kalabalık, basın açıklamasının ardından okudukları metini PTT aracılığıyla TBMM'deki partilerin gruplarına gönderdi.






Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195