Title of a News Article

32 yıllık ilçeye müjde...

özel haber

32 yıllık ilçeye müjde...
banner206

Türkiye'nin tek tapusuz ilçesi olan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi  tapusuna kavuşuyor. Bakan Faruk Çelik'in talimatları ile Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine gelen Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney,ilçenin en büyük sorunu olan tapu sorununu çözeceklerini müjdeledi.

AK Partili Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte  düzenlenen mitingte vaad ettikleri Ceylanpınar ilçesinin tapu sorunu çözüme kavuşuyor. 
Bir süre önce AK Parti Şanlıurfa Milletvekili A.Kerim Gök ile birlikte Ankara'da çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüşen Belediye Başkanı Menderes Atilla, ilçenin bazı sorunlarının çözülmesi için Bakan Çelik'ten destek istemişti. Bakan Çelik, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney'i makamına çağırarak ilçenin tapu sorununun çözülmesi için gerekli çalışmanın yürütülmesini istemişti. Yaklaşık bir ay sonra Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney,dün gece Şanlıurfa'ya geldi. ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile görüşen Genel Müdür Güney,bugün Ceylanpınar ilçesine geçti. Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın da katıldığı bir toplantı düzenlendi. 
Toplantıya  Tapu Kadastro ŞAnlıurfa  Bölge Müdürü Ramazan Paydaş, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehirçilik Daire Başkanı Yahya Ürün ve TİGEM yetkilileri katıldılar. Ceylanpınar ilçesinin imar durumu ve Tapu sorununun görüşüldüğü toplantıda İlçenin tapu sorunun çözülmesi karara bağlandı.

Toplantı sonrası Urfastar Gazetesine bir açıklama yapan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, ilçe halkına verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Atilla' Biz AK Partinin kadroları  olarak halkımıza seçim öncesi bazı vaadlerde bulunduk, bunların hayal olduğunu söylediler, ama hayal değil Gerçekleri halkımıza hizmet olarak getiriyoruz, bugün yarım asırdır tapusu olmayan ceylanpınarlı kardeşlerim artık tapu sahibi olacaklar, bu konuda emeği geçen sayın Bakanımız Faruk Çelik ve Milletvekilimiz A.Kerim Gök'e, BŞB Başkanımız Celalettin Güvenç'e  TiGEM ve Tapu Kadastro yetkililerine teşekkür ederim'dedi. 

GÖK:TARİHİ HİZMETLER YAPIYORUZ

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili A.Kerim Gök, Ceylanpınar ilçesinin en büyük sorunu olan Tapu sorunun çözülmesi için artık sona gelindiğini ifade ederek' 1982 yılında ilçe olan Ceylanpınar'da  bulunan tüm gayrimenkullerin tapusu yoktu, bu sorununun çözülmesi için Bakanımız Çelik ile birlikte Ankara'da yetkili tüm Bürokratlarımızla toplantılar yaptık, yetkililer Urfa'ya gönderildi, Ceylanpınarda yerinde incelemeler yapıldı, şimdi Tapularının verilmesi için yetki ilçe Belediye Başkanlığına verildi. Bu sorunun çözüme kavuşmasından dolayı mutluyuz'dedi.78 Bin nufüslu ilçede artık tapu sorunu çözüme kavuşacak olması memnuniyetle karşılandı.
BAKAN GELİYOR.
AkParti ŞAnlıurfa Milletvekili Gök, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in  önümüzdeki hafta Ceylanpınar ilçesine geleceğini  söyledi. Ceylanpınar ilçe merkezinin tapu sorunu kadar  ilçenin göçerlerin de sorununun giderildiğini belirten Milletvekili Gök' Göçer sorunu hayaldi, ama bu sorun çözüldü, sayın Bakanımız  Ceylanpınar ilçesine gelerek göçerlerle görüşecektir'dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 16:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
gocerler
gocerler - 9 yıl Önce

Ne gorusecek tapuyu versın

SIRADAKİ HABER

banner195