Title of a News Article

Aç kalmıyorlar!

Aç kalmıyorlar!
banner206

Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar dolayısıyla Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine geçen Suriyelilerin sınırda bekleyen hayvanlarına yem dağıtımı devam ediyor.

Şanlıurfa Valiliği tarafından temin edilerek, Suruç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirilen yemleme işleminde iş makineleri kullanılıyor. İş makineleri yardımıyla sınırdaki tel örgülerin Suriye tarafına geçirilen yemleri alan hayvan sahipleri, yemleri hayvanlara dağıtıyor. Tankerlerle taşınan suyla da hayvanların su ihtiyacı karşılanıyor.

Sınırın Suriye tarafında Suruç İlçe Tarım Müdürü Mehmet Murat Yahlizade, yaptığı açıklamada, olayların başladığı günden bu yana ilçe tarım müdürlüğü olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yemleme ve su ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini belirterek, bugüne kadar yaklaşık 10 Bin hayvana 120 ile 125 ton arasında yem verildiğini söyledi. Yahlizade, sınırda bekletilen hayvanları yemleme ve sulama çalışmalarının devam edeceğini belirterek, bugüne kadar yem ve su ihtiyacından dolayı hiçbir hayvanın olmadığını söyledi.

Yahlizade, hayvanların yemleme işleminin karşı taraftan gelen talepler doğrultusunda aralıksız olarak devam ettiğini belirtti.

Bu arada İlçe Tarım Müdürü, geçtiğimiz günlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel Küsek’in de Suruç’a gelerek, yapılan çalışmaları yerinde gördüğünü kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195