Title of a News Article

Algan, Urfa'ya ne kadar fon ayrıldığını açıkladı...

.

Algan, Urfa'ya ne kadar fon ayrıldığını açıkladı...
banner206

 Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) Başkan Yardımcısı Ümit Algan, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından Türkiye'deki sığınmacılar için 80 bin dolarlık fon ayrıldığını belirterek, bunun bir kısmının merkezleri aracılığıyla sığınmacılara dağıtıldığını bildirdi.

Algan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezlerinin, BM ile Türkiye'de işbirliği yaparak sığınmacılara çeşitli konularda hizmet verdiğini söyledi.

Türkiye'deki başta Suriyeli olmak üzere Irak ve Afgan kökenli sığınmacılara BM tarafından ayrılan fonun kısa sürede dağıtılmasının planlandığını aktaran Algan, fonların aile sayılarına göre değişkenlik gösterdiğini kaydetti.

Sığınmacılara, BM uzmanları tarafından yapılan değerlendirmenin ardından kişi başına değişen oranlarda nakdi yardım yapıldığını dile getiren Algan, şöyle devam etti:

 

"Türkiye genelinde 16 ilde kışlık yardımı adı altında sığınmacılara yardımda bulunuyoruz. Türkiye genelinde 100 bin Suriyeli ve yine Iraklı ve Afgan kökenli sığınmacılara destek amacıyla dağıtılacak 80 bin dolarlık fon BM tarafından ayrıldı. IMPR olarak biz bunun yüzde 40'ını dağıtıyoruz. Aile başı 300 ila 900 lira arasında değişen bir destek var. Bu da ailedeki kişi sayısına göre değişiyor. Nakdi yardım yapılma sebebi her ailenin ihtiyacı farklı olabiliyor. Burada aileye bir özgürlük tanıdık. Büyük bir kısmı dağıtıldı. Az bir kısmının dağıtımı da devam ediyor." diye konuştu.

Yardımların PTT aracılığıyla dağıtıldığını hatırlatan Algan, bankamatik kartlarına yüklenen tutarlar sayesinde sığınmacıların istedikleri ihtiyacını karşılaşabilme imkanı bulduğunu kaydetti.

 

- "Çok yönlü işbirliği yapıyoruz"

Merkezin Türkiye'de, özellikle sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı Şanlıurfa, Gaziantep ve Hatay'ın da aralarında bulunduğu 25 ilde hizmet verdiğini anlatan Algan, sığınmacılara başta eğitim ve sağlık olmak üzere birçok farklı alanda destek vermeye çalıştıklarını belirtti.

Temel amaçlarının sığınmacıların yaşadıkları travmayı atlatmalarına yardım etmek olduğunu kaydeden Algan, şunları söyledi:

"Sığınmacılar için gündelik yaşamlarını sürdürebilecekleri farklı ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Kurslar ve merkezler açarak sosyal etkinlik yapmalarına katkı sunuyoruz. Suriyelilerin kapasitelerini ortaya çıkarmaya, Türkiye'ye uygun bir şekilde entegrasyonunu sağlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarda uluslararası kuruluşların desteğinin yanı sıra yerel yöneticilerle, üniversitelerle ve kamu kuruluşlarıyla yakın işbirliği yapıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2017, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195