Title of a News Article

Ankara bombacısının karısından şok sözler...

.

Ankara bombacısının karısından şok sözler...
banner206

Ankara katliamını düzenleyen bombacıları kente götüren ve hücre operasyonunda öldürülen Halil İbrahim Durgun’un eşi, Durgun’un katliamdan önce duş alıp çıktığını sonra da ‘Yapmak zorundaydım’ dediğini söyledi.

ANKARA’da 10 Ekim’de 102 kişinin hayatını kaybettiği katliamı gerçekleştiren IŞİD’li 2 canlı bombayı, kente getirdiği için aranan Halil İbrahim Durgun, 14 Kasım’da polisin Gaziantep’te bir hücre evine düzenlediği operasyon sırasında üzerindeki bombaları patlatıp parçalandı. Durgun’un ölü ele geçirildiği operasyon sonrası başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Esin Durgun ile Hatice Akaltın, ’DEAŞ terör örgütüne üye olmak’, Murat Akaltın ile Burak Ormanoğlu ise ’DEAŞ terör örgütüne üye olmak’ ve ’Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.Cumhuriyet Savcısı’na da ifade verdikten sonra nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ankara katliamının kilit ismi ve operasyonda kendini patlatan Halil İbrahim Durgun’un 32 yaşındaki eşi Esin Durgun, IŞİD ile bağlantısı olmadığını ileri sürdü.

 

Alelacele çıktı

Ankara patlamasından bir gün önce Halil İbrahim Durgun’un eve gelip duş aldığını ve eşofmanlarını giyip İstanbul’a gideceğini söylediğini anlatan Esin Durgun şöyle dedi: “Acil şekilde eve gelip, duş aldı ve eşofmanını giydi. Sonra bana İstanbul’a gideceğini ve kendisini telefonla sık sık aramamam için tembih etti. Sebebini sorunca da araba kullanacağını söyledi. Ben kendisine sitem ettim ve o gün aramadım. Ankara patlamasından sonra ismi konuşulunca, kendisini patlatan iki bombacıyı Ankara’ya götürdüğünü ve yapmak zorunda olduğunu söyledi.”Patlamadan sonra yaşamını yitirenlerin dava açabileceği ihtimalini göz önünde tutarak otomobilin sattığını ve bu arada kaldığı evlerde ise eşinin gönderdiği not kağıtlarıyla haberleştiklerini kaydetti.

 

Bana ‘dinsiz’ derler

IŞİD ile bağlantısının olmadığını farklı düşüncelerinden dolayı örgüt mensuplarının kendisini ’kafir’ olarak tanımladığını aktaran Esin Durgun, “DEAŞ’ın terörü ile bağlantım yoktur. Suriye’ye hiç gitmedim, zaten beni sevmezler ve ’müşrik’ derler. Çünkü ben televizyon izlerim, biraz spor giyinirim. Çocukları okula göndermeyi desteklemem onlara terstir. Benim onların dilinde tekfir olduğumu yani dinsiz olduğumu söylerler. Ben Türkiye Cumhuriyeti’ni tağut ya da darül harp olarak görmüyorum” dedi.

 

Deşifre etmek istedim

Ankara patlamasından önce eşinin ilişkilerini deşifre etmek istediğini ve bunun için yaptığı girişimin başarısızlıkla sonuçlandığını ifadelerinde belirten Esin Durgun, “İnternetten ses kayıt cihazı alıp, eşimin eve gelip gidenlerle konuşmalarını kaydetmeyi düşünüyordum. Bu nedenle internetten ne şekilde alacağım konusunda sitelere girdim. Bunu da eşim arama geçmişine bakarak görmüş. Bana çok kızdı, ’Neden böyle yapıyorsun. Bilmen gereken kadarını biliyorsun, fazlasını bilme’ demişti. Zaten bu nedenle eşimle evde o gün tartışma yaşamıştık. Serbest bırakılmamı istiyorum” dedi. (gazetevatan)

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2015, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195