Title of a News Article

ASKON Karasevda'yı ağırladı

.

ASKON Karasevda'yı ağırladı
banner206

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şubesi İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevdayı yönetim kurulu üyeleri ile buluşturdu. İŞKUR- ASKON buluşmasında İŞKUR tarafından işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak yürütülen aktif işgücü piyasası programlarından 'İşbaşı Eğitim Programı' üzerinde duruldu.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri ile buluşan İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda İŞKUR İl Müdürlüğünün yaptığı çalışmaları anlattı.

2015 yılında İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürlüğünün 25 bin kişi istihdamla Türkiye genelinde birinci olduğunu hatırlatan Necdet Karasevda işadamlarına yatırımlarını sanayi bölgelerine yapmalarını istedi.

Sanayi bölgesine yapılacak yatırımların daha çok istihdam sağlayacağını bu yatırımların işsizlikle mücadele de önemli bir rol aldığını kaydeden Karasevda, yapılacak yatırımlarda 6.bölge teşvik avantajları ile çok daha kazançlı olunabileceği gibi işsizliğinde önüne geçilebileceğini dile getirdi.

İşsizlikle mücadele kapsamında en önemli sorunlardan olan iş tecrübesi eksikliğini gidermek için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından uygulanan İşbaşı eğitim Programlarını da aktaran Karasevda işadamlarına bu kapsamda yapılabilecek işbirliklerini görüştü.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin toplantıda yaptığı açıklamada ;

"İŞKUR, işverene ve aynı zamanda işsizlere çare oluyor bugünkü toplantımızda işsizlikle mücadele kapsamında en önemli sorunlardan olan iş tecrübesi eksikliğini gidermek için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından uygulanan İşbaşı eğitim Programı’nda yapılabilecek işbirliklerini ele aldık, özellikle gençlere önem veren ve bunun yanında özürlü, hükümlü ve eski hükümlü kişileri iş ve meslek sahibi yapmak için büyük çaba sarf eden bu kapsamda yaptığı çalışmalarla Türkiye'de 1. olan İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda 'yı bu başarısından dolayı tebrik ediyorum."

Toplantı sonunda ise İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda'ya göstermiş olduğu başarılı çalışmalardan dolayı ASKON Şube Başkan Yardımcısı Mikail Zahit tarafından hat yazılı tablo takdim edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 19:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195