Title of a News Article

Babacan'ın Listesinde 4 Urfalı isim var...

Babacan'ın Listesinde 4 Urfalı isim var...
banner206

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan liderliğinde kurulacak partinin ismi Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) olarak kesinleşti.

Listede üç Urfalı isim var. Kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na vermek için parti kurmayları İçişleri Bakanlığı’na gitti.

Partinin kuruluş dilekçesini bakanlığa eski AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ve İdris Şahin verdi. Partinin 90 kişilik kurucular kurulunda, AK Parti Şanlıurfa milletvekili Müfit Yetkin, İş kadını SP Karaköprü Belediye Başkan adayı Essum Aslan, ve Şanlıurfalı Mustafa Satış ve Kadiye Esra Aygün kurucular arasında yer aldılar.

AK Parti'den ayrılan eski bakanlar Sadullah Ergin, Nihat Ergün, AK Parti’den ayrılan milletvekili Mustafa Yeneroğlu, eski AK Partili vekiller, yazar Gülay Göktürk, ülkücü gelenekten gelen, Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından MHP’de liderlik yarışına girip kaybeden Ramiz Ongun, eski Mazlum Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecenin en kritik isimlerinden eski Korgeneral Mehmet Şanver, KAGİDER’in kurucularından Sanem Oktar gibi isimler yer alacak. Sanem Oktar adını kamuoyu yönetmen ve oyuncu Yılmaz Erdoğan'la yaptığı evlilikle de duymuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2020, 13:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ
ALİ - 4 yıl Önce

BU 3 İSİMDEN BİRŞEY ÇIKMAZ

SIRADAKİ HABER

banner195