Title of a News Article

Belediye çalışıyor, Suruç değişiyor...

.

Belediye çalışıyor, Suruç değişiyor...
banner206

Ramazan Bayramı dolayısıyla hizmetlerine durmadan devam ederek Ramazan bayramı  için takviye ekipler oluşturup çalışmalarına  arefe gününden başlayan SURUC BELEDIYESI  bayram boyunca tam mesai yaparak vatandaşlardan tam not aldı.

Ramazan Bayramı’nda belediyecilik hizmetlerinin aksamaması ve vatandaşların olası şikayetlerine cevap verebilmek amacıyla Suruç Belediyesi; Belediye Baskan Vekili Ferhat Sinanoğlu'nun talimatıyla 24 saat nöbetleşe görev yaptı. Zabıta, Park-Bahçeler, Temizlik İşleri ile Fen İşleri Müdürlükleri, bayram süresince vatandaşlara hizmet verdi.

Ramazan ayı süresince pide fırınları ile pastane ve tatlı salonlarını denetleyerek uygunsuz olan iş yerleri hakkında uyarı ve işlemler yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri,  bayram hazırlıkları sürecinde de kaldırım işgalleri ve seyyar satıcıların satış alanının belirlenmesi gibi pek çok konuda gerekli düzenlemeleri yaptı. Zabıta Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren sivil ve resmi ekipler, dilenci, seyyar satıcı, işportacı gibi olumsuzluklara karşı tedbirler alırken, vatandaşın alışveriş yaptığı işletmelerde rutin denetlemelerin dışında, satışa sunulan ürünler ve satış ortamlarında denetimlerini sürdürdü.

Temizlik İşleri Müdürlüğü, çevre temizliğinin sağlanması için bayram süresince tam mesai yaptı. Fen ve Temizlik isleri Müdürü Feridun Zamur  başkanlığındaki ekipler, özellikle mezarlık ziyaretleri ve alışveriş merkezlerinde yaşanacak yoğunluğu dikkate alarak, bu bölgelerin çevresinde görev yaptı. Süpürme ve yıkama araçlarıyla birlikte 24 saat çalışan ekipler bayramın 3.günüde görev yaparak ilçenin temiz kalmasını sağladı.

Fen İşleri Müdürlüğü, bayram süresince olabilecek aksaklıklara karşı tedbir alırken bayramda sokak hayvanlarının toplanması ve yaralı hayvanlara acil müdahalede bulunulabilmesi için 3 kişilik ekip görev yaparak topladıkları  sokak hayvanlarını hem tedavilerinin yapılması, hem de barınmalarının sağlanması için  Büyükşehir Belediyesine ait hayvan barınağına yerleştirdi.

Göreve geldiği günden bu yana Suruç'ta büyük bir hizmet seferberliği başlatan Başkan Vekili Ferhat Sinanoglu Başkanlığındaki Suruç Belediyesi hizmetlerine durmadan devam ederken Park-Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de olası su patlamaları, ağaç budama, parklardaki elektrik arızalarına karşı bayram süresince görev yaptı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Han Özdemir, "Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ferhat Sinanoglu'nun talimatıyla oluşturduğumuz nöbetçi ekiplerimizle Bayram boyunca 24 saat görev yaptık. Hizmetlerimiz devam ediyor. Amacımız şimdiye kadar hiç bir konuda hizmet almayan Suruç'u daha yaşanabilir daha güzel bir İlce haline getirmek. Hizmet konusu Sayın Başkan  vekilimiz Sinanoglu'nun üzerinde hassasiyetle durduğu önemli bir konu bizde aldığımız talimatlarla hizmet seferberliğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Öte yandan vatandaşlar bayram boyunca çalışan ekipleri sokaklarda görmekten memnun kalırken 65 yaşındaki İsmail Yavuz isimli vatandaş ise, "Şimdiye kadar ben bayramda çalışan belediyeye ait bir ekip görmedim Allah bize bugünleri de gösterdi biz devletimizden, başkanımızdan, belediyemizden memnunuz Allah onlardan razı olsun dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2017, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195