Title of a News Article

Bu köy oy kullanmayacak...

.

Bu köy oy kullanmayacak...
banner206

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde seçim kurulu hakimin aldığı  yanlış kararı beş yüz seçmeni mağdur etti ileri sürüldü.

 

Yaklaşan yerel seçimler için tüm hazırlıklar tamamlanırken Akçakale yüksek seçim kurumu hâkiminin verdiği karar oy kullanacak beş yüz seçmeni mağdur etti.

 Akçakale’ye bağlı öncül köyünde ikamet eden vatandaşlar, 40 yıldır oy kullandıkları sandıklar öncül köyüne bağlı 25 km uzaklıkta ki çömlekçi mezrasına taşınınca mağdur olduklarını ifade ettiler. Yapılan bütün itirazlara rağmen hiçbir gerekçe gösterilmeden yapılan bu uygulamanın tamamen haksız bir karar olduğu ifade edildi.

 

Öncül köyü sakinlerinden Musa Karan yaptığı açıklamada;  “ ben bu köyde doğdum ve bu köyde yaşıyorum. Yaklaşık 40 yıldır da bu köyde oy kullanıyorum. Ancak geçtiğimiz aylarda köy sandığımızın 25 km uzaklıktaki köyümüze bağlı çömlekçi mezramıza taşındığını öğrendim. Hemen itiraz dilekçemizi verdik. Ancak itiraz dilekçemiz tam 40 gün sonra cevaplandı. Ardından Şanlıurfa yüksek seçim kurumuna başvurduk. Ancak yine bir netice alamadık. Köyümüzde yaklaşık 500 oy kullanılacak. Konuştuğum bütün köylüler bu seçimde oy kullanmayacaklarını ifade ediyorlar. Kimse seçim için 25 km yol gidip oy kullanmak istemiyor. Sandıkların biran önce tekrar köyümüze geri getirilmesini istiyoruz. Seçimlere az bir süre kala yapılan bu haksızlığın, yetkililer tarafından biran önce düzeltilmesini istiyorum.” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2014, 18:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142