Title of a News Article

Çapa bıçakçıları dertli

 Çapa bıçakçıları dertli
banner206

Viranşehir ilçesinde çapa bıçakçıları, bu yıl biçim fiyatlarının kendilerini kurtarmadığını, fakat boş duracaklarına çalışmayı tercih ettiklerini söyledi.

İlçeye değişik yerlerden gelen bıçakçılar, mercimek biçim fiyatlarının geçen yılla aynı olduğunu söyledi. Mercimek fiyatlarının da artmadığına dikkat çeken bıçakçılar, bunun biçim fiyatlarına da yansıdığını belirtti. Viranşehir'de garaj kirası vermek zorunda olduklarını ve mercimeğin ilk olarak Viranşehir'de biçildiğine dikkat çeken bıçakçılar ekmek parasına çalıştıklarını söyledi. Viranşehir'e, Muş, Bitlis, Van, Ağrı ve diğer çevre illerden gelen bıçakçılar, mercimek biçimleri bitene kadar Viranşehir'de kalacaklarını söylediler.

Bıçakçılardan Siverek'ten gelen Faruk Çalım, "Mazot fiyatları arttı. Benzin fiyatları yine öyle, fakat mercimek fiyatlarında artış yok. Biz burada sadece ekmek parasına çalışıyoruz. Çoluk çoğumuzun rızkını arıyoruz" diye konuştu.

Bir başka bıçakçı Salih Kırmızıkan ise, boş durmaktansa çalışmayı tercih ettiğini belirterek, "geçen yıl mercimek dönümünü 11 TL'ye biçiyorduk. Bu yıl da aynı, boş duracağımıza çalışmayı tercih ediyoruz. Bu nedenle buradayız. Boş dursak da yapamayız. İşsizlik aldı başını götürdü. Bu nedenle bizler de var olan mesleğimizi sürdürüyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2014, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142