Title of a News Article

Cevheri, Kut-ül Amare Konferansına katıldı

.

Cevheri, Kut-ül Amare Konferansına katıldı
banner206

Urfa Sosyal Bilimler Lisesi, Kut’ül Amare Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle bir konferans düzenledi. Konferansa AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de katıldı.

Urfa Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen ‘Kut’ül Amare Zaferi’ ile ilgili konferans İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak Ünlü Tarihçi Mustafa Armağan katıldı.

Programa Milletvekili Ali Cevheri’nin yanı sıra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, İl Müftüsü İhsan Açık, Memur Sen Şanlıurfa Temsilcisi İbrahim Coşkun ve çok sayıda davetli katıldı.

Armağan, konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugünlere gelmesinin kolay olmadığını söyledi.

Armağan, 100. yılı kutlanan Kut'ül Amare Zaferi'ni anlamak için bir asır beklemenin hangi anlama geldiğinin düşünülmesi gerektiğini belirterek "İnsanlığın ne olduğunu dünyaya göstererek de bir başka zafer kazanırsınız. Kut'ül Amare'de kazandığımız zaferlerden biri de bu insanlık zaferiydi." dedi.

Armağan, Kut'ül Amare Zaferi'nin üzerinin örtüldüğünü belirterek, "100 yıl geçecek, gazilerimiz toprağa karışacak onların çocukları, torunları toprağa karışacak ancak o zaman hatırlamaya başlayacağız. Bu ancak şu şekilde izah edilebilir, biz geçmişimizle bağımızı koparmışız. Kut'ül Amare Zaferi'nin neden önemsenmediğini bir türlü anlayamıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195