Title of a News Article

Ceylanpınar’da Başkan kim olacak

Ceylanpınar’da Başkan kim olacak
banner206

Abdullah Aksak’ın başkanlığının düşürülmesinden sonra gözler meclis içinde yapılacak olan seçime çevrildi. Seçim Mehmet Özhaseki’nin de katılımıyla Cuma günü yapılacak.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Ceylanpınar Belediye Başkanı AK Partili Abdullah Aksak'ın mazbatası, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmişti.

AKSAK’IN BAŞKANLIĞI DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Ceylanpınar Belediye Başkanı Aksak'ın 18 yaşından küçükken ruhsatsız silah bulundurmaktan aldığı hapis cezası nedeniyle seçilme yeterliliğine sahip olmadığı yönündeki iddialar YSK tarafından eldeki belgeler göz önüne alınarak değerlendirildi. Mazbatanın iptal edilmesi nedeniyle yeni Başkan Ceylanpınar Belediye Meclisinin yapacağı oylamayla belirlenecek.

MECLİS BAŞKANINI CUMA GÜNÜ SEÇECEK

Alınan bilgiye göre herkesin beklediği seçim Cuma günü yapılacak. Meclis kendi arasında yeni belediye başkanını Cuma günü yapacağı seçimle belirleyecek. Meclis Cuma günü saat 19.00'da yeni başkanını seçmek için toplanacak. Meclisin Cuma günü saat 19.00'da seçim yapacağı öğrenildi. Üyeler, seçimin yapılacağı Cuma günü, Özhaseki başkanlığında Mardin uçağı ile Mardin Havalimanı'na iniş yapacak. AK Partili Heyet ile birlikte Mardin'den Ceylanpınar'a geçecek olan üyeler, yeni başkan için kendi aralarında oylama yapacak.

Ceylanpınar belediye başkanının kim olacağı sorusuna yakın tarihte karar verilecek AK parti genel merkezi bugün belediye meclis üyelerini yani AK partili belediye meclis üyelerini toplantıya çağırdı 15 ak parti'li belediye meclis üyesi Ankara'ya gitti belediye meclis üyeleri içerisinden genel merkez bir kişi aday gösterecek ve AK Parti'nin adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2019, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195