Title of a News Article

Cezaevleri Islah Edecek

 GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ), Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde uygulanacak olan “Gelecekte Ben De Varım” projesinin imza protokolü, Şanlıurfa Valiliğinde, Vali Abdullah Erin; Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil’in katılımları ile gerçekleştirildi.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin, bölgenin kalkınması, ekonomik ve sosyal yönden gelişmesi anlamında uzun yıllardır büyük bir performans ortaya koyduğunu belirterek, “Valilik olarak en fazla işbirliği yaptığımız, gerek kaynak, gerekse bilgi desteği konusunda GAP Bölge Kalkınma İdaresi en fazla faydalandığımız bir kurum. Bu nedenle GAP BKİ Başkanımız nezdinde tüm kurumlar adına teşekkür etmeyi borç biliyorum” dedi.


Projenin ilk etabını geçen yıl gerçekleştirdiklerini, bu protokol ile bu yılki çalışmalara başlayacaklarını söyleyen GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, projenin kurumlar arası işbirliğinin en güzel bir örneği olduğunu belirterek, toplumun kırılgan kesimlerine hitap eden bu projenin amacının insanları hayata hazırlamak olduğunu kaydetti. Proje bütçesinin çok cüzi olduğunu ama anlamlı olduğunu dile getiren Karahocagil, geçen yıl çok güzel çalışmalar yapıldığını, bu yıl da güzel işler ortaya çıkacağını umduğunu ifade ederek, “Elimizden geldiğince insanlarımıza yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

Tutukevlerinin daha önce sadece cezalandırma kurumları olduğunu ancak son yüzyılda cezalandırmanın amaç olmaktan çıkarak ıslah etmenin öne çıktığını belirten Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, “Sadece cezalandırmayla istenen sonuçların elde edilemediğini, cezaevinden çıkanların tekrar suça karıştığını ve toplumsal yapıyı bozduğunu görüyoruz. Bu nedenle ülkemizde son yirmi yıldır bir çok proje yapıldı. Cezaevleri daha önce sadece tutukevi şeklindeydi, şu anda açık cezaevlerimiz yaygınlaştı, bunun yanında denetimli serbestlik uygulaması başladı” dedi. Mahkumların gelecekteki hayatlarında topluma faydalı bireyler olabilmesi açısından projenin önemli olduğunu kaydeden Başsavcı Doğan, projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplam 3370 kişiye ulaşılması hedeflenen projenin protokül imza törenine, Denetimli Serbestlik Müdürü Ali Güçtekin, Şanlıurfa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumu Müdür Vekili Yusuf Gayır, Şanlıurfa 2 Nolu T Tipi Kapaılı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ali Cingil; denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı Mustafa Heşe ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı İnsani ve Sosyal Gelişme Genel Koordinatörü Adalet Akbaş hazır bulundu.


GELECEKTE BEN DE VARIM PROJESİ HAKKINDA

Uygulanacak proje ile; Haklarında tedavi ve denetimli serbestlik tedbir kararı verilmiş olan bireylerin kendi yaşamlarına yön verebilme kabiliyetlerinin artırılması, ergen yaş grubunda olan bireylerin zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları için yaşamlarını olumlu yönlendirebilmelerine katkıda bulunulması, Ceza İnfaz kurumundan tahliye olmuş veya haklarında Denetimli Serbestlik tedbir kararı verilmiş olan bireylerin ve ailelerinin kendi gelişimlerine katkıda bulunan kadın ve erkek hükümlülere yönelik mesleki eğitim kursları düzenleyerek, kadın ve erkek hükümlülerin ekonomik yaşama katılım süreçlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Gelecekte Ben De Varım projede, Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Şerif Jzgören ve Fatih Abadi tarafından “Motivasyon”, Eğitimci Yazar Sait Çamlıca tarafından “Aile, iletişim, gençlik”, Kişisel Gelişim Uzmanı Kunter Kurt tarafından “Duygu ve Davranışlarımızın Patronu Olmak”, Bağımlılık alanında çalışan Psikiyatrist Mehmet Bayın tarafından “Madde kullanımı tedavisinde ve önlenmesinde yeni tekniklerin uygulanması, madde kullanımının azaltılması” konularında halkı bilinçlendirme seminerleri düzenlenecek.

Haklarında tedavi ve denetimli serbestlik tedbir kararı verilmiş olan, Ceza İnfaz kurumundan tahliye olup denetimli Serbestlik Tedbir kararından faydalanan bireylere; Hasta Refakatçısı Meslek Programı, Uyuşturucu Bağımlılığından Korunma Modüler Programı, Girişimcilik Kursu Eğitimleri verilerek kişilerin meslek öğrenmeleri ve girimişcilik belgesi sahibi olmaları sağlanacak.

Hasta ziyaretleri ve Suriyeli sığınmacı kamp ziyaretleri gerçekleştirilerek haklarında tedavi ve denetimli serbestlik tedbir kararı verilmiş olan, ceza infaz kurumundan tahliye olup denetimli serbestlik tedbir kararından faydalanan bireylerin iletişim becerilerinin geliştirilmesi sağlanacak.

Piknik organizasyonu düzenlenerek haklarında tedavi ve denetimli serbestlik tedbir kararı verilmiş olan, ceza infaz kurumundan tahliye olup Denetimli Serbestlik tedbir kararından faydalanan bireylerin iletişim ve dayanışma duygularının geliştirilmesi sağlanacak.

E Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumu Müdürlüğü tarafından Ceza İnfaz kurumunda tesbih atölyesi ve kütüphanenin revizyonu gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından Ceza İnfaz kurumunda bayan kuaför eğitim salonu oluşturulacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142