Title of a News Article

Demokrasi için meydanlarda buluşuyorlar

Darbe girişimine karşı Milli İrade ve Demokrasi Nöbetini sürdüren Hilvanlılar, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Demokrasi İçin Halk Meydanlarda Buluşuyor" programında buluştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hilvan 100. Yıl Meydanı'nda düzenlenen ve Mahmut Durgun'un sahne aldığı program, demokrasi nöbetinde binlerce Hilvanlıyı bir araya getirdi.

 

MİLLETİMİZ CANLARI PAHASINA DEMOKRASİ SAVAŞI VERDİ

Her gece vatandaşlarla birlikte Milli İrade ve Demokrasi Nöbetine devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, bu akşam da Hilvanlılarla birlikte Demokrasi Nöbeti tuttu.

Düzenlenen programda vatandaşlara hitap eden Başkan Nihat Çiftçi, "Milletimiz, Tanklardan, uçaklardan ve silahlardan çıkan kurşunlarına göğsünü siper ederek bekliyor" dedi

"Darbe girişiminin sebebini çok iyi bilmemiz lazım" diyen Başkan Nihat Çiftçi, "Milletimiz canı pahasına Hilvan'da, Şanlıurfa'da ve Türkiye'nin her yerinde meydanlara dökülerek demokrasi savaşı verdi.  Milletimiz, Tanklardan, uçaklardan ve silahlardan çıkan kurşunlarına göğsünü siper ederek bekledi. Siyasi görüşü fark etmeksizin tüm milletimize ve STK'lara ne kadar teşekkür etsek azdır. O gün darbe girişiminde bulunmayan, Milletimizin yanında durarak ülkesini düşünen askerimize ve polislerimize teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Bizler sizlerin her zaman emrinizdeyiz" dedi.

Düzenlenen programa, Hilvan Kaymakamı Ahmet Özbay, Şanlıurfa Milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba ve Mehmet Ali Cevheri, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Hanifi Düzme de katılarak birer konuşma yaptı ve yaptıkları konuşmalarda demokrasi nöbetini sürdüren tüm Hilvanlara teşekkür ettiler.

 

"KENDİ ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN"  

Programın ardından Siverek'e geçen Başkan Nihat Çiftçi, demokrasi nöbeti tutmak için Siverek meydanlarını dolduran binlerce Siverekli ile bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Başkan Nihat Çiftçi, "Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için devletimiz içinde 40 yıldır dış güçlerin destekleriyle yapılanan bazı güçler 15 Temmuz'da yüzünü gösterdi. Geçmiş yıllarda bu ülkenin Başbakanları ve Bakanları hizmet ettiği için asıldı. İşte bu ülke, bu topraklar bunları biriktirdi. Millet 15 Temmuzda geçmiş yıllarda yapılmak istenenlere dur diyerek, 'ölümse hepimiz ölürüz' dedi. Türkiye eski Türkiye değil.  Kendi geleceğimiz ve çocuklarımız için direniyoruz" dedi. 

Siverek'te düzenlenen programa Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik de katılarak, vatandaşlara teşekkür ettiler.

CEVHERİ MEZARIM HAZIR

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Ali Cevheri Hilvan meydanında yaptığı konuşmada, her zaman ölüme hazır olduğunu ifade ederek “Yolda gelirken Büyükşehir Belediye Başkanımızla sohbet ettik. İlhan köyünde Rahmeti Annemin yanında 1-2 boş mezar var, birini kendime ayırdım. söylüyorum şimdi size bundan sonra kaç sene yaşacağız, hadi 10-15 sene daha yaşayalım.” dedi...

Milletvekili Cevheri konuşmasını şöyle sürdürdü, “Eğer biz bu ömrü bu toprak için, bu vatan için, bu bayrak için, ezan-i Muhammed’i için heder etmezsek vallahi 17 yaşında baba biz ne için öleceğiz diyen İbrahim’in ruhu gözlerimin muazzam olur. Eğer bu genç kadarda olamıyorsak kendimizden utanmalıyız. Bu benim genç kardeşimin yakınları sorsalar ne için vefat etti, şehit verdik, ne için şehit verdik, hangi ordu öldürdü bunu ciddi manada sormak lazım değil mi, sorgulamazsak, hesap sormazsak yarın öbür gün böyle daha çok kalkışmalar meydana gelir. Meydan vermeyeceğiz, kalkışmaya karşı siz kalkışınız, onları siz durdurdunuz meydan vermediniz. Allah sizlerden yüz bin kere razı olsun.” Diye söyledi.

Sözlerini sürdüren milletvekili Cevheri, “İbrahim Halil Yıldırım’a bakarken şunu düşündüm, varsa İbrahim’in kardeşleri babalarına şunu sormuşlardır, bana bu kardeşimiz niye şehit oldu. Kim öldürdü bunu, kim öldürdü baba bunu, nasıl şehit oldu, Rus’mu, İngiliz mi, Fransız mı, İsrail Yahudi’si mi bunu öldürdü şehit oldu. Hangi ordu baba, sorsalar o zaman nasıl cevap verecek acaba, öyle bir iman ki ne tanktan korkuyor, ne kurşundan korkuyor, ne toptan, ne tüfekten korkuyor. Allah sizlerden razı olsun, burada ben kahraman ordumu temsil ediyorum, ordu bize lazım. 3 Şehit verdik Viranşehir-Mardin yolunda Allah rahmet eylesin, onlarda vatan için şehit oldular ama benim bu kahraman ordumun içinden çıkan hain güruh, şer odağı, İsrail uşağı, Amerikan uşağı bize kurşun yağdırdı.” Şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2016, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195