Title of a News Article

‘Eli Nasırlı yakası kirli’, İnşaat ustalarından Başkan Ekinci’ye Büyük Sürpriz

Kısa süre önce yapımı tamamlanan dernek binasının, maddi ve manevi desteklerini Eyyübiye Belediyesi’nden alan Şanlıurfa İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği, dün tüm üyeleri ile birlikte mitingleri aratmayan bir kalabalıkla ellerine teşekkür pankartı alarak Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye ziyarette bulundular.

Saha çalışmalarını yerinde inceledikten sonra belediye binasına dönen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, belediye binası önünde bekleyen 300’e aşkın inşaat işçisi tarafından alkışlarla karşılandı. Şanlıurfa İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği Başkanı Emin Demirkol öncülüğünde toplanan inşaat işçileri ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘Bugüne kadar birçok misafiri ağırladık. Ama bugün bizim için çok önemli bir gün emekçi insanlara ev sahipliği yapmak bizim için ayrı bir mutluluktur.’Dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, toplantı salonunu dolduran işçilere yönelik hitaben yaptığı konuşma sırasında Dernek Başkanı Emin Demirkol ve Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Yıldırım eşlik etti.

Başkan Ekinci’nin konuşması alkışla değil, türküyle kesildi

Sık sık alkışlarla konuşması kesilen Başkan Ekinci, Elleri nasırlı inşaat işçilerine hitaben yaptığı konuşmasında, birde müjde verdi. Şanlıurfa İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği üyesi 300’e aşkın inşaat ve yapı işçisine seslenen Başkan Ekinci, yaptığı konuşma esnasında aldığı alkışların ardından Mehmet Kurt isimli bir işçi tarafından söylenilen türkü ile konuşmasına ara verdi. ‘Urfalıyam Ağam Ben’ türküsünü söyleyen inşaat işçisi Mehmet Kurt, salondakiler tarafından büyük alkış aldı.

Türküyü dinledikten sonra duygusal anlar yaşayan Başkan Ekinci, bir süredir üzerinde durduğu, konutlarla ilgili inşaat işçilerine müjdeyi verdi. ‘Gidin şimdi kendi sitenizi, evinizi siz inşa edin’ diyen Başkan Ekinci, eşinizle, arkadaşınızla otururken yâda birileri gelip iş talebinde bulunduğunda hiç olmazsa huzurlu bir şekilde sizlere layık bir yerde oturmuş olursunuz.’ Dedi.

Başkan Ekinci; “Bugüne kadar birçok misafiri ağırladık. Ama bugün bizim için çok önemli bir gün emekçi insanlara ev sahipliği yapmak bizim için ayrı bir mutluluktur. Bu ziyaretlerinizden dolayı çok duygulandığımı ifade etmek isterim. Demek ki doğru yoldayız, demek ki Rabbim bizi güzel hizmetlere layık görmüş ve bundan sonrasında da çok daha fazla iş yapmamız gerektiğini koyuyor ortaya. Bizler tabi her kesimle ilgili bütün talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Hiçbir hizmete ertelemek istemiyoruz. Burada özellikle emek sahiplerinin göz ardı edilmişliğin bizim tarafımızdan kabul edilemez. Siz beden gücünüzle paranızı kazanıyorsunuz. Alın terinizle evlerinize ekmek götürüyorsunuz. Bizim burada yapmamız gereken önünüzde saygıyla eğilmektir. Böyle alın teri ile beden işçiliği yaparak evlerinizde çocuklarınıza ekmek götürmek, onları okutmak, yetiştirmek, vatana millete hayırlı birer evlat haline getirmek her baba yiğidin harcı değildir. Bizler bunun farkındayız. Belediye olarak ta tüm kesimler olduğu gibi özellikle emek sahiplerine karşı biraz daha hassasız. Emek sahiplerinin talepleri konusunda Emin Bey’i ilk ziyaret ettiğimizde bizden talebi sadece yerdi. Bizler yer yetmez onun yapımı da bizlere ait olsun. Onun yapının beden işçiliği sizden, malzemesi bizden olmak kaydıyla sizlere güzel bir yer inşa tahsis edildi. Umarım orada iş dışı zamanlarınızda otururken eşinizle, arkadaşınızla otururken yâda birileri gelip iş talebinde bulunduğunda hiç olmazsa huzurlu bir şekilde sizlere layık bir yerde oturmuş olursunuz. Bundan sonra da sizden gelecek her konuda emin olunuz ki her türlü hassasiyeti göstereceğiz.” İfadelerini kullandı.

Şanlıurfa İnşaat ve Yapıcılar Derneği Başkanı Emin Demirkol ise, “İnşaatçı demek Şanlıurfa’yı değil, Türkiye’yi değil Dünyayı inşa ediyoruz. Ama maalesef bizlerin oturduğumuz yer dar geliyordu. Başkanımızı davet ettik. Başkanımızda gelip, kendi gördü. Yanımızda boş bir arsa vardı. Başkanımız yer tahsisini tereddütsüz bizlere verdi. Bizler başkanımıza bizlere yer verdiniz fakat maddi sıkıntılarımız çok. Başkanımız bu konuda malzemesi bizden, yapımı ise sizden olsun. Şanlıurfa’mız için, İnşaatçılarımız için çok önemlidir. İnşaatçılar Derneği adına, yönetim kurulu adına, üyelerimiz adına Eyyübiye Belediye Başkanımıza, Belediye başkan yardımcılarına, belediye meclis üyeleri bir kez daha anladık ki elleri nasırlı, yakası kirli emekçilerin yanında oldular. Bu anlamda teşekkür ediyor, başarılarının devamını dileriz.” Temennisinde bulundu.

Son olarak Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Yıldırım, “Bugün buraya gelmemizin tek sebebi başkanımızın bizlere çok yakın dostluğu, kardeşliği, sevecen yaklaşımından dolayı başkanımıza teşekkür ediyoruz. Başkanımızın yaptıkları bizler için çok anlamlıdır. Çünkü sevdiği dostlarını yanında ağırlayan, iki çift söz edemeyen, yeri olmayan bir esnaf teşkilatıydık. Ama Sayın başkanımızla birlikte hem insana ve insanlığa yakışır, esnaf ve sanatkâra yakışır bir yerimiz oldu. Genel misafirlerimizi gururla, gönül rahatlığı ile onurla, sevgiyle karşılayabiliyoruz. Buda tabi ki Sayın başkanımın her defasında söylediğimiz gibi belki bizler için çok az gibi görüne bilir ama bizler için çoktur. Çünkü bizler elleri nasırlı, yakaları kirli insanlarız. Bizler bir medeniyeti elimizde şekillendiririz. O entelektüeller belki bizleri farklı görebilirler ama unutmasınlar ki onların evlerini bizim nasırlı ellerimiz yapıyor. Başkanımıza bu anlamda çok teşekkür ediyoruz.’’ Dedi. 
















Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142