Title of a News Article

Eski 3 Vekil Hakkında 23 Yıla Kadar Hapis İstemi

Diyarbakır'da 6 yıl önce düzenlenen izinsiz gösteride suç işledikleri gerekçesiyle eski bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici hakkında 10 yıldan 23 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Eski 3 Vekil Hakkında 23 Yıla Kadar Hapis İstemi
banner206

 Diyarbakır'da 6 yıl önce düzenlenen izinsiz gösteride suç işledikleri gerekçesiyle eski bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici hakkında 10 yıldan 23 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Tuğluk, Kaplan ve Binici hakkında hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, İçişleri Bakanlığı'nın talimatı üzerine 16-21 Mart 2012'de Diyarbakır'da nevruzda yapılacak her türlü toplanma, eylem ve etkinliğin valilikçe yasaklanarak, söz konusu kararın ilgililere duyurulduğuna yer verildi.

Yasaklama kararına rağmen terör örgütü PKK'ya müzahir yayın organlarında yapılan çağrı ve talimatlar doğrultusunda merkez Bağlar ilçesinde bazı grupların toplanmaya başlandığı aktarılan iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Kent genelinde birçok sokakta erkek, kadın ve çocuklardan oluşan bazı gruplar yasa dışı eylem düzenlemeye başladı. Meydana gelen olaylar sırasında emniyet güçlerinin olaylara müdahale ettikleri, toplanan grupların da terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attıkları görülmüştür. Güvenlik güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarılarına rağmen gruptakilerin taşlı, molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı bombalar, nevruz alanın da ise yaklaşık 10 bin kişilik grup polise taşlı sopalı saldırılarda bulunduğu anlaşılmıştır."

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195