Title of a News Article

Eskiden keskin nişancıydı ama...

Eskiden keskin nişancıydı ama...
banner206

 Suriye'nin Humus kentinde keskinci nişancı tarafından vurulan 24 yaşındaki Vaad El Humsi, tedavi altına alındığı Elazığ'da 3,5 ay süren yaşam mücadelesini kazandı ancak bacakları felç olduğu için tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Doktorlar Suriyeli gencin ilerleyen zamanda yürüme ihtimalinin olduğunu söyledi.

Vaad El Humsi, Suriye'nin Humsi kentinde bir arkadaşıyla birlikte 3,5 ay önce keskin nişancılar tarafından vuruldu. Suriye'den Şanlıurfa'ya oradan da Elazığ'a getirilen Suriyeli genç, Medical Park Elazığ Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 25 gün yoğun bakımında kalan Humsi, damardan beslenerek hayata tutundu. 3,5 ay süren tedavi sürecinde ise bacakları hariç sağlığına kavuştu. Hiç hareket edemezken tekerlekli sandalye ile rahat hareket edebilir duruma gelen Humsi'ye Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından da akülü araç hediye edildi. Hediye edilen akülü tekerlekli sandalye ile taburcu olan Humsi, ambulansla ailesinin yanına götürüldü.

Kendisinin Humus'ta arkadaşıyla birlikte Keskin Nişancı tarafından vurulduğunu anlatan Humsi, "Suriye'den yaralı olarak Şanlıurfa'ya oradan da Elazığ'a getirildim. Durumum çok kötüymüş, şimdi çok şükür iyi. Suriye'de çok sayıda akrabam var, bir çoğu da hayatını kaybetti. Benimle ilgilenen her kese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Hastanede yattığı süre boyunca Humsi ile ilgilenen İnsanı Yardım Vakfı Elazığ İl Temsilcisi Metin Kılıç, "Biz dernek olarak ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyoruz. Burada kaldıkları süre içerisinde arkadaşlarımız ilgilenerek bir aile gibi oldular. Her türlü maddi ve manevi ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Biz Elazığ'a gelen bütün Suriyeli yaralı ve ihtiyacı olan kardeşlerimizle aynı diyaloğu gerçekleştiriyoruz. Tedavi boyutları zaten resmi kanalla yapılıyor. Kardeşimiz bugün taburcu oluyor. Her ne kadar belden aşağısı tutmasa da doktorlarımız ümitli konuşuyor" şeklinde konuştu.

Hastanenin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ali Özgür ise, hastanın ağır bir travma geçirdiğini söyledi. Özgür, "Karın ve bağırsaklarında ciddi yaralanma vardı. Ağızdan beslenemediği için damardan beslenildi. 25 gün yoğun bakım olmak üzere 3,5 ay süren bir tedavi gördü. Hiç hareket edemezken şimdi tekerlekli sandalyeye ile rahat bir şekilde hareket edecek düzeye geldi. Hayati fonksiyonları tamamen düzeldi ancak bacakları için fizik tedavinin devam etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2014, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195