Title of a News Article

Gökhan Gökmen müjdeyi verdi!

.

Gökhan Gökmen müjdeyi verdi!
banner206

Şanlıurfa’da salon sporlarının gelişmesi noktasında büyük emekler sarf eden MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı ve MSK Urfa Kulüp Başkanı Ahmet Gökhan Gökmen, Şanlıurfa’da spor akademisi kuracaklarını ve bu akademi sayesinde kentten profesyonel sporcular yetiştireceklerini söyledi.

 

RÖPORTAJ: UĞUR BUDAK

Bu haftaki röportajımıza Memleketçi ve Sanayici İş Adamları (MİSİAD) Şanlıurfa Şubesi Başkanı, Memleketçi Spor Kulübü (MSK) Başkanı Ahmet Gökhan Gökmen ile devam ettik. İnşaat, emlak ve restoran ve eğitim alanında yatırımları bulunan İş Adamı A. Gökhan Gökmen, Şanlıurfaspor’da da yöneticilik yapmış bir isim. Şanlıurfa’da son dönemlerde salon sporlarının gelişmesi noktasında büyük çaba gösteren Gökmen ile; MSK Urfa Bayan Basketbol Takımını, Şanlıurfaspor’un gidişatını ve MİSİAD’ın hedefini konuştuk. Gökmen, Şanlıurfa’da spor akademisi kuracaklarını ve bu akademi sayesinde kentten profesyonel sporcular yetiştireceklerini müjdeledi.

 

“Sporun sadece futbol olmadığını göstermek istiyoruz”

Gökhan, sporun sadece futbol olmadığını göstermek istediklerini belirterek, “Urfa’nın salon sporlarında da iyi bir dereceye gelebilmesini amaçlıyoruz. Bu kapsamda özellikle basketbol ve voleybol noktasında Urfa’nın ilerleyebilmesi için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

 

İşte A. Gökhan Gökmen ile yaptığımız röportaj;

Başkanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1971 Yılında Şanlıurfa’da dünyaya geldim.  İlk, orta, lise ve yüksek okul eğitimimi Şanlıurfa’da tamamladım. İnşaat, emlak, restoran ve eğitim sektöründe hizmet vermekteyiz. Urfa’nın çocuğuyuz, Urfa’nın geleceği noktasında neler yapabiliriz, nasıl bir çalışma yapabiliriz mantığıyla hareket ediyoruz. Özellikle son dönemde Şanlıurfa’nın sporuna katkı yapabilmek için uğraşıyoruz. Uzun yıllar Urfaspor’da görev aldım, yaklaşık 1 yıl önce de MSK Urfa’yı kurarak Urfa’nın özellikle salon sporlarına katkı yapmak amacıyla yola çıktık.

 

MSK Urfa’nın hedefi nedir?

Sporun sadece futbol olmadığını, Urfa’nın salon sporlarında da iyi bir dereceye gelebilmesini amaçlıyoruz. Bu kapsamda özellikle basketbol ve voleybol noktasında Urfa’nın ilerleyebilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Urfa’nın altyapısında bulunan gençlerimizi, çocuklarımızı, ilk okul, orta okul ve lise çağlarındaki kardeşlerimizi önümüzdeki yıllarda kuracağımız spor akademisi ile de gerek bize gerekse de Urfa dışındaki takımlara profesyonel anlamda kazandırmak için bir uğraş vereceğiz. Tahminimiz önümüzdeki yılın şubat ayında spor akademisini faaliyete geçireceğiz. Bu bağlamda bir iki belediye ile görüşüyoruz, yer konusunda bizlere yardımcı olunursa kulübümüze ait bir tesis yapmayı düşünüyoruz. Özellikle bu konuda belediyelerden ve valilikten destek bekliyoruz.

 

MSK Urfa olarak başka branşlarda da takım kurmayı planlıyor musunuz?

Voleybol takımımızı kurabilmek için de Voleybol Federasyonuna müracaatta bulunduk. Voleybol takımımız da ocak ay itibariyle maçlarına başlayacak. Sporun sadece futbol olmadığını ve her branşta elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar Urfa sporuna katkı sağlamak olacaktır.

 

Basketbol takımını kurduktan sonra spor kamuoyundan nasıl bir tepki aldınız?

İlk etapta çok olumlu tepkiler aldık. Şanlıurfa’da uzun yıllardır unutulmuş profesyonel takımların olmayışı üzücü veriyordu. Harika bir kapalı spor salonumuz da var, orada profesyonel anlamda etkinliklerin olmayışı bizleri derinden üzmektedir. Bu bağlamda Basketbol Federasyonu’yla da görüştük; 2016 yılı içerisinde üst düzey bir basketbol maçının Urfa’da oynanması için söz aldık. Bunlar şehrin tanıtımında spor konusunda en önemli reklam unsurudur. Özellikle valilik ve yerel yönetimlerin de bu tür oluşumlara sahip çıkmalarını bekliyoruz.

 

Yerel yönetimlerden beklediğiniz desteği alabiliyor musunuz?

Eyyübiye Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ekinci, sporu çok seviyor. Gerek iç maçlarımızda gerek dış sahada oynayacağımız maçlara ulaşım noktasında bizlere yardımcı oluyor. Bunun dışında maalesef bugüne kadar herhangi bir yardım veya katkı göremedik. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulundu, biz bunu üzülerek izledik. Tekrar söylüyorum: Spor sadece futbol değildir, malzeme verilecek takımlar sadece spor takımları değildir. Bunun yanında Urfa’da bizim gibi hizmet veren güreş takımları, kick boks takımları ve gerekse diğer branşlardaki takımlarına da bu desteğin verilmesini bekliyoruz.

 

Şuanda takımınızın maddi yükünü kim karşılıyor? Aylık ne kadar masrafınız oluyor?

Kendi imkânlarımızla yürütüyoruz. Küçümsenecek rakamlar değil, neticede profesyonel bir takıma sahibiz. 6 Oyuncumuzu Urfa dışından transfer ettik, onun dışında Urfa’da altyapıdan yetiştirdiğimiz kızlarımız var. Bu yükü nereye kadar taşıyabiliriz bilmiyoruz ama gücümüzün yettiği kadar bu oluşuma her zaman destek vereceğiz. Üzülerek bunu da belirtmek istiyorum; Urfa’daki iş adamları, Urfa’da para kazanan insanların bu tür spor oluşumlarına sponsor olma noktasında mesafeli duruyorlar. İnşallah gelecek noktasında Urfa’daki iş adamları da bu tür oluşumlara destek verirler. Takımımızın aylık 25 ile 30 Bin arasında giderimiz oluyor. Bunu kendi imkânlarımızla yürütüyoruz. Aslında bu takım Valiliğin, belediyelerin desteği ile çok iyi yerlere çıkar. İlk yılımız olmasına rağmen güzel adımlar atıldı. Büyük başarı var mı? Tabi ki yok ama başarının gelmemesi için hiçbir engel yok. Bu yılki hedefimiz Play-Off’lara kalmaktır. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Bu hafta Diyarbakır Bağlar Belediye ile maçımız var, taraftarlarımızın bu maça gelmelerini bekliyoruz.

 

Başkanım daha önce Şanlıurfaspor’da da yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuştunuz. Şanlıurfaspor’un gidişatını nasıl buluyorsunuz, neden kötü bir dönem yaşıyor?

Özellikle profesyonel takımların yöneticileri istikrarlı olmalı, teknik heyet istikrarlı olmalı ve oyuncu yapısı istikrarlı olmalıdır. Ne yazık ki geriye baktığımızda son 4 yılda istikrar sağlanamadı, yönetimde bir kopukluk oldu. 4 Yıllık yönetim 3 defa seçime gitti. Kalıcı gelir noktasında sıkıntılar yaşandı. Mevcut Kulüp Başkanımız yönetim noktasında iyi bir kadro kuramadı. Yönetimde sporun içerisinden gelen 1-2 arkadaşımızın olması lazımdı, her defasında bunu söylüyoruz ama olmuyor. Spor yöneticiliği sadece maddi külfeti kaldırarak da olmuyor. Bunun için işi bilen, Urfa’nın içinden gelmiş, sporun içinden gelmiş insanlarla yola çıkılması gerekiyordu. Bu hafta sonu Urfaspor yeniden kongre yapıyor. Urfaspor, inşallah bundan sonraki dönemde daha iyi yerlere gelir diye düşünüyorum.  Urfaspor bir aşktır.

 

MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanlığı da yapıyorsunuz, MİSİAD olarak neler yapıyorsunuz?

MİSİAD olarak Türkiye genelinde 40’ı aşkın ilde, Avrupa’da 23 ülkede teşkilatlandırılış bir kuruluşuz. Biz MİSİAD Urfa olarak, Urfa’da bir noktada sporun misyonunu üstlendik. Sayın Genel Başkanımız Sayın Feridun Öncel’in direktifleri doğrultusunda MSK Urfa’yı kurmuştuk. MSK Urfa, MİSİAD’ın bir oluşumudur. MİSİAD olarak spor kulübü dışında aylık periyodik olarak yapmış olduğumuz Memleket Meclisi adı altında bir platform oluşturduk. Bu platformda da şehrimizin, devletimizin, milletimizin geleceği noktasında neler yapılabileceğini ele alıyoruz. Buradaki temel amacımız; Özellikle tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi gerek Urfa’da gerekse diğer illerdeki yatırımcıları bir şekilde Urfa’ya yatırım yapmaya çekmek için çaba gösteriyoruz. MİSİAD’ın en önemli sloganı “Mukaddesatlarımız her türlü ticaretin üstündedir”dir. Bu ilkeyle hareket ediyoruz. Burada bizler için önemli olan para kazanmak değil, kazanılan parayı doğru yerde, doğru zamanda doğru insanlarla paylaşmaktır. Buradan Urfa’da iş yapan iş adamlarımızı da derneğimize üye olmalarını bekliyoruz. Ortak akıl ve ortak yol yürüme noktasında neler yapabiliriz, hangi noktada nereye ne yatırım yapabiliriz şeklinde istişare yapıyoruz.

 

Doğa’da yaşanan terör olayları yatırımları nasıl etkiliyor?

Söz konusu olaylar direk bizim bölgeyi etkilemektedir; Doğu ve Güneydoğu’yu etkilemektedir. Terör kanla, silahla, savaşarak tabi ki çözülmez ama bize gelen tehditlere de devletimiz en sert şekilde cevap vermelidir. Bunun yanında uzlaşmayla, diyalog noktasında çözümler aranması gerekmektedir. AK Parti iktidarı 2002 yılından bugüne gelene kadar son yıl hariç iyi yönetmişti, iyi yönetmeye çalışmıştı. Gerek Türkiye’de yaşanan bazı olumsuzluklar gerekse de Türkiye üzerinde oynanmak oyun neticesinde hiçbirimizin arzu etmediği bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. Bu sürecin her iki tarafının da bu konuyu diyalogla çözeceklerine inanıyoruz. Bu bağlamda devletimize büyük görevler düşmektedir. Bugün Diyarbakır’da, Hakkari’de, Şırnak’ta yaşanan olaylar Kobani’yi aratmaktadır.  Ekonominin yeniden canlanması için bu tür olayların sona ermesi gerekmektedir.

 

Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Tekrar spora dönmek istiyorum; Spor dini, dili, ırkı, milleti olmayan bir oluşumdur. Aslında Çözüm Süreci’ne çok önemli katkı vereceğine inanıyoruz. Çünkü bir takım içerisinde Fransız’ı da, Alman’ı da, Türk’ü de, Kürt’ü de oynayabiliyor. Bu kardeşliği gösterebiliyor. Bu anlamda bizim bir iki çalışmamız var, inşallah bunları da en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Ayrıca bu hafta itibariyle uyduda yayın yapan Güneydoğu Televizyonuyla da bir anlaşmaya vardık. MSK Urfa Bayan Basketbol Takımımızın iç saha maçları Güneydoğu TV aracılığıyla başta Urfalılar olmak üzere tüm Dünyadaki Urfa’yı takip eden, bizleri takip edenler takımımızı izleyebilecekler. Bu bizim grubumuzda bir ilktir. Süper Lig’de bile maçlar canlı yayınlanmazken bizler bu adımı attık. Amacımız yine söylüyorum özellikle Şanlıurfa’da salon sporlarını iyi bir noktaya taşımaktır.

 

Zamanınızı ayırdığınızdan dolayı teşekkür ederim.

Ben sizlere teşekkür ediyorum.

 

 

MSK Urfa çatısı altında voleybol takımı kurmak için çalışma yürüttüklerini vurgulayan Gökmen, “

Bunun için Voleybol Federasyonuna müracaatta bulunduk. Voleybol takımımız da ocak ayından itibaren maç oynamaya başlayacak” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015, 15:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
halil tokmak
halil tokmak - 8 yıl Önce

emeğine sağlık başkan. Allah yolunuzu açık etsin

hatice sevinç
hatice sevinç - 8 yıl Önce

bayan takımı kurarak güzel bir iş yapmışlar. başkanımız nezninde yönetimi tebrik ederim.

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142