Title of a News Article

HDP'nin yürüyüşüne izin çıkmadı!

.

 Ahmet Bahçivan İş Merkezi’nde düzenlenen basın açıklamasına HDP Şanlıurfa milletvekillerinden Dilek Öcalan, Leyla Güven, HDP İl Eş Başkanları Rıdvan Yavuz, Sevda Çelik Özbingöl ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HDP İl Başkanı Rıdvan Yavuz, burada yaptığı basın açıklamasında, “Ali Şelli parkından başlayacağımız ‘Savaşa Hayır’ yürüyüşü Şanlıurfa Emniyeti tarafından engellenmiştir” dedi.

Renk ve inkar politikalarının yarattığı Kürt sorunu nedeniyle ülkemizde yıllardır süren savaşlardan dolayı büyük acılar yaşandığını belirterek, “Acıları dindirmek için bizler hep barış istedik. Demokratik çözüm için silahların susmasını isterken, demokratik siyasetin yolunun açılması ve halkların anayasal güvenceye kavuşmasıyla barışa ulaşabileceğimizi anlattık. Dönem dönem PKK’nın çatışmasızlık çağrıları Sayın Öcalan’ın barış gruplarının Türkiye’ye gelmesi çağrılarıyla barış için hep umutlandık. 2013 Nevruzunda Sayın Öcalan’ın silahlı mücadele devri bitmiştir mektubuyla başlayan çözüm süreci tüm toplumda barışa dair büyük bir umut yaratmışken bugün tek başına iktidar olamayan, başkanlığı kaybedenlerin hırslarıyla süreç tekrar çok tehlikeli bir noktaya taşınmıştır” diye ifade etti.

“Yolsuzluk operasyonları döneminde internetlere düşen telefon kayıtlarında 8 kişiyi Suriye’ye gönderip 4 füze attırırım ve savaşa gireriz diyenler seçimlerdeki yenilgilerinin intikamını tüm toplumu etkileyecek planları devreye sokmaya girişmiştir” diyen Yavuz, açıklamasında şunları kaydetti;

“Urfa’yı Suriye’nin arka bahçesi haline getirmek istediklerini defalarca söylemiştik. Suruç’ta 31 canımızı canice katleden DAİŞ çetesine yol verenler kendilerinden habersiz kuş uçmayacağını söyleyen istihbarat örgütü ve emniyet bu işin sorumlularını tespit etmek yerine neden katliama tepki gösteren yurttaşlara saldırmayı tercih ettiler. Kimlerle hangi ortaklıklar yapıldı, kimler korunuyor. Dört bir yanda sürdürülen polis operasyonlarıyla başlayan tutuklamalarda Urfa ilimizde onlarca arkadaşımız gözaltına alınmış 90’lı yılları aratmayan hiçbir şekilde kabul edilemeyecek işkencelere maruz kalmış ve çoğu hiçbir gerekçe olmadan tutuklanmıştır. Şu çok iyi bilinmelidir ki bu saldırılar ne DAİŞ’e karşı ne de hayatını kaybeden polisler içindir. Bu saldırılar başta Kürt halkına, emekten, demokrasiden ve barıştan yana olanlara yöneliktir. Çözüm sürecini kendi elleriyle bitirmenin faturasını ne Sayın Öcalan’a, ne PKK’ye ne de HDP’ye çıkartamazlar.” Kalabalık yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan özel harekat ve polis ekiplerinin TOMA ve Akrep’le önlem aldığı görüldü. 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2015, 18:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195