Title of a News Article

İl Başkanı Cidir'den flaş açıklama

İl Başkanı Cidir'den flaş açıklama
banner206

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, Uyuşturucu Kullanma Yaşı 11 Yaşına Kadar İndiğine dikkat çekere, Uyuşturucu ile etkin mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, bir basın açıklaması yaparak, Toplumumuz için uyuşturucunun büyük tehlike arz ettiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, yaptığı basın açıklamasında; “Uyuşturucu Belası Girdiği Yeri Yakıp Yıkan, Düzenini Bozan, Toparlanmasını Engelleyen Ocakları Söndüren Bir Bela. Bulaştığı İnsanı İnsani Olan Bütün Değerlerden Uzaklaştıran Bir Alışkanlık Yaratan Ve Ahlaki Olan Hiçbir Değeri Dikkate Almamayı Başara Bilen Bir Etken. Bu Nedenle Toplumda Ve Bireyde Düzen Ve Düzey İsteyen Herkesin Uyuşturucu İle Mücadele Konusunda Birlikte Hareket Etmesi Gerekiyor. Bu Nedenle Koşullar Ne Olursa Olsun Uyuşturucu İle Mücadele Etmek Gerekiyor. Bana Dokunmayan Yılan Bin Yıl Yaşasın Mantığı Bu Alanda Sökmüyor. Eninde Sonunda Yılan Başını Koruma Alanınıza Sokuyor Ve Başınız Belaya Giriyor.

Uyuşturucunun Olduğu Yerde Ne Evde, Ne Sokakta, Ne Okulda, Ne Çarşıda, Ne Kentte Ne De Ülkede Rahat Yüzü Göremezsiniz.

Açıklanan Verilere Göre Uyuşturucu Kullanma Yaşı 11 Yaşına Kadar İnmiş Durumda. 13-15 Yaşlarındaki Çocuklar Bu Zıkkım İle Her Türlü Kötülüklerle Buluşabiliyor. Bu Ne Demek Bu Uyuşturucunun İlkokul Çağındaki Çocuklar Tarafından Kullanılması Demek. Bu Büyük Bir Tehlike Demek Ve Bunu Görmek Zorundayız.

Bir Çok Okulun Önünde Küçük Yaştaki Çocuklar Kullanılarak Uyuşturucu Satıldığı Kulaklarımıza Gelen Bilgiler Arasında. Bu Durumda Okul Polislerinin Ve Okul Etrafındaki Bölgelerin Korunması İçin Bir Takım Güvenlik Tedbirlerinin Alınması Zorunlu Hale Geliyor. Ancak Bütün İşi Polise Havale Ederek İşin İçinden Sıyrılamayız.

Gerek Okula Giden Çocuklar Gerekse Bu İşe Bulaşmış Olan Çocuklar Bizim Yani Bu Kentin Çocukları. Hal Böyle Olunca Kent Bileşenlerinin Daha Aktif Rol Üstlenmesi Gerekiyor. Uyuşturucu Ticareti Yapan, Uyuşturucu Kullanan Ve Kullandırtan, Çocuklarımızı Uyuşturucuya Alıştıranlar Kendilerine Ne Ad Takarlarsa Taksınlar, Neyin Adına Hareket Ettiklerini Söyleseler Söylesinler, Kimin Çocukları Olurlarsa Olsunlar Onlara Karşı Çıkmak Ve Deşifre Etmek Temel Görev Olarak Bilinmelidir. Kendi Değeri Olmayanların Değer Satmaya Kalkışmalarına Göz Yumamayız.

Bu Konuda Kim Olurlarsa Olsunlar. Ne Olurlarsa Olsunlar. Bu Topluma Zarar Verenler Bizi Karşılarında Bulmak Durumundadırlar. Yoksa Ne Düzen Kalır Ne Nizam. Ne Birey Kalır Ne Aile. Ne Değer Kalır Ne De Başka Bir Şey.

Uyuşturucu, Hırsızlık, Fuhuş Ve Benzeri Konularla Mücadelede Her Düzeyde Ve Herkesle İşbirliğini Temel Bir Görev Olarak Kabul Ediyoruz Ve Beraber Hareket Etmeliyiz

  KÖTÜ ARKADAŞ KURBANI OLMAYIN AİLENİZİ PERİŞAN ETMEYİNİZ.

Unutmayın, Eroin Bağımlılığının İlk Adımı Arkadaş Kıyağı İle Atılır. Eğer Arkadaşınız, Gerçekten de Arkadaş Değil de Bir "Ayakçı" İse, Birkaç Hafta Sonu Devam Eden Bu Kıyakçılığı " Bombalama" Denilen İkinci Aşama İzler. Bu Aşamada Bir Gün Ziyaretinize Gelen Ayakçı, Kıyağını Yaptıktan Sonra Giderken, Nasılsa Yanındaki Yüklüce Miktarda Eroini Almayı Unutuverir. Bir Eroinmanın Malını Asla Unutmayacağını Bilmediğiniz İçin Kuşkulanmazsınız. Birkaç Gün Gelip Almasını Beklersiniz. Gelmez. Bir Gün, "Yahu Şundan Bir Kere Çeksek Ne Olur Sanki?" Dersiniz. Sonra Bunun Gerisi Gelir. Mal Bittiğinde Bombalanmışınız Demektir. Artık Bir Eroin Bağımlısı Olarak, Her Yerde Kıyakçınızı, Daha Doğrusu Ayakçınızı Arar Ve Kolaylıkla Bulursunuz. Özellikle Genç Yaştaki İnsanlar Arasında, Guruptan Bir Yada Birkaç Kişinin Uyuşturucu Kullanması , Diğerlerinin de En Azından Bir Kez Denemesi İçin Yeterli Bir Neden.

Gençler, Birbirlerine Sigara İkram Eder Gibi Yada Hastalığını İyileştirmek Amacıyla İlaç Verir Gibi Uyuşturucu Sağlayabiliyorlar. Gençler, Arasındaki Sohbetin Dışında Kalmasını İstemedikleri Arkadaşlarını Da Kendileri Gibi Uyuşturucu Kullanmaya Zorlayabilirler. Kullanmaya İtiraz Eden Arkadaşlarını Dışlıyor Yâda "Arabesk" Türü Tanımlamalarla, Kendilerince Aşağılama Yolu Seçiyorlar. Okul Önleri de Artık Satıcılar İçin Vazgeçilmez Mekanlar Olmuş. Toplumu Ayakta Tutan , Ona Yücelme Ve Yasama Gücünü Kazandıran , Manevi , Ahlaki Ve Hamasi Değerlerini Çürütmek , Toplumları Uyuşturucu Zilleti İle Uyutmak Sömürgeci Devletlerin Bir Soğuk Harp Uygulamasıdır. Dış Güçlerin Ve İçerdeki Ajanlarının Ve Bunlarla İşbirliği Yapan Mafya Üçlüsünün Organize Çalışmaları. Her Zaman Mafyanın Ağına Takılmaya Hazır "Sokaktaki Başı Boş İnsanlar Ve Çocuklar" Unutulmaması Gereken Bir Önemli Husus Da : Beyaz Zehir Alışkanlığının Gelişmesinde , İçinde Türlü Uyuşturucular Taşıyan Ve Son Yıllarda Karaborsaya Da Tekel Çizgisinde Hükmeden İthal Sigaraların Ve Kolalı Mamullerin Keza , Çikletlerinde Payı Zannedildiğinden Çok Fazla Bu Maddelerin Satışının Yasaklanması Gerekmektedir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195