Title of a News Article

ilan ettik...

ilan ettik...
banner206
 İstanbul'da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü İslam Zirvesi Konferansının nihai bildirisinde İslam ülkelerinin Doğu Kudüs'ü "Filistin Devleti'nin işgal altında başkenti" olarak tanıyacağı ilan edildi.

"BAŞKENT DOĞU KUDÜS, FİLİSTİN'İ TANIYORUZ"

İslam ülkeleri zirvesi İstanbul Deklarasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devletini tanıdığımızı ilan ediyoruz." dedi.

SONUÇ BİLDİRGESİ YAYIMLANACAK

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma yönündeki planını açıklamasının ardından dönem başkanı Türkiye'nin ev sahipliğinde olağanüstü toplandı. Zirve kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam ülkelerinin liderleriyle bir araya gelerek Kudüs'ün ABD tarafından "İsrail'in başkenti" olarak tanınmasına karşılık atılacak adımları ele alacak. Söz konusu toplantının ardından bir de sonuç bildirgesi yayımlanacak.

ERDOĞAN'DAN TARİHİ ÇAĞRI: KUDÜS'Ü FİLİSTİN'İN BAŞKENTİ TANIYALIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin açılışında konuştu. Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararının hükümsüz olduğunu bir kez daha söyledi, İsrail'i ise işgal ve terör devleti olarak nitelendirdi. Erdoğan, "Kudüs'ü, Filistin'in başkenti olarak tanımaya çağırıyorum" dedi.

İSLAM ÜLKELERİNDEN ERDOĞAN'A TAM DESTEK GELDİ

Üst düzey kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zirvedeki konuşmasında dile getirdiği, "Tüm dünyayı Doğu Kudüs'ü Filistin'in işgal altındaki başkenti olarak tanımaya çağırma" önerisi, sonuç bildirisine de yansıyacak.

İslam ülkeleri, bildiride, Doğu Kudüs'e ilişkin kararlarını teyit ederek, uluslararası toplumun çağrıya olumlu yanıt vermesini isteyecek.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2017, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142