Title of a News Article

Karaköprü'de projelerle dolu bir yıl geçti

.

Karaköprü'de projelerle dolu bir yıl geçti
banner206
Şanlıurfa'nın merkez ilçelerinden Karaköprü 'de 2016 yılı büyük projelerin temelinin atılması ve bazı önemli projelerin hayata geçirilmesiyle geçti. Karaköprü Belediyesi, bu yıl içinde önemli projelere hayat vererek kendinden söz ettirdi.

Şanlıurfa'nın modern yüzü olan, her geçen gün gelişen ve değişen ilçesi Karaköprü'de 2016 yılı içerisinde birçok önemli projeye imza atıldı. Karaköprü Belediyesi tarafından bu yıl içerisinde iki önemli projenin temeli atılırken, ilçeyi canlandıracak, gençleri ve çocukları hedefleyen bazı projeler de hayata geçirildi.

 

'Yaşam Park' Şanlıurfa'nın çehresini değiştirecek

Karaköprü Belediyesi'nin vizyonel projelerinden olan 'Yaşam Park' projesi sadece ilçenin değil tüm Şanlıurfa'nın çehresini değiştirecek, cazibe merkezi olacak. 6 Temmuz'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla temeli atılan proje 110 dönümlük alan üzerine inşa ediliyor. İçerisinde bilim merkezi, anfi alanı, dağ kızağı, basketbol ve futbol sahaları, tenis ve badminton kortları, at biniciliği sahası, seyir terası, restoran gibi birçok etkinlik ve yaşam alanı bulunan 'Yaşam Park' ile ayrıca ilçeye büyük bir yeşil alan kazandırılacak.

 Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Yaşam Park'ın bitmesi durumunda Şanlıurfa için çok büyük bir yaşam alanı ihtiyacını karşılayacağını kaydederek, "Bu parkımız bittiği zaman sadece Karaköprü‘ nün değil tüm Şanlıurfa’nın ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelecek. Konumu itibariyle de Urfa’ya hâkim bir tepede bulunuyor. İçerisindeki etkinlik alanlarıyla önemli bir cazibe merkezi olacak" diye konuştu. Yaşam Park projesinin 2017 yılı içerisinde açılışının yapılarak vatandaşın hizmetine girmesi planlanıyor.

 

Karaköprü kültür sarayına kavuşuyor

Karaköprü Belediyesi'nin 2016 yılı içerisinde temelini attığı önemli projelerden biri de Kültür Sarayı'dır. Karaköprü'de 9 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Kültür Sarayı projesiyle birlikte yine Şanlıurfa'nın ve Karaköprü'nün önemli bir eksiği giderilecek. İçerisinde düğün salonu, seminer salonu, fuaye alanı, meclis salonu, kapalı ve açık otopark ile atölyeler ve birçok sosyal donatı bulunuyor.

Kültür Sarayı ile birlikte özellikle gençlerin zaman geçirebilecekleri, kurslar ve atölye çalışmaları ile kendilerini geliştirebilecekleri, ayrıca Karaköprü'deki vatandaşların da faydalanabileceği bir yaşam alanı oluşturacaklarını ifade eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, "Kültür Sarayı projemize çok önem veriyoruz. Burası bittiği zaman ilçemizdeki vatandaşlarımız için önemli bir etkinlik ve zaman geçirme alanı olacak. İnşallah en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz" dedi.

Karaköprü Belediyesi, Kültür Sarayı projesini 2017 yılı içerisinde tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyor.

 

Karaköprü Belediyesi çocukları ve gençleri de unutmadı

Karaköprü Belediyesi 2016 yılı içerisinde vizyonel projelerin yanı sıra ilçede yaşayan çocukları ve gençleri de düşünerek yeni projeler gerçekleştirdi. Çocuklara önem veren Karaköprü Belediyesi, bir sokağı trafiğe kapatarak sadece çocukların oyun oynayacağı şekilde dizayn etti ve çocuk sokağını açtı. Böylelikle hem çocuklar sokakta güvenle oynayacak hem eski sokak oyunları tarihe karışmayacak. Bunun yanında gençleri de düşünen Karaköprü Belediyesi bir parkta ücretsiz internet hizmeti vermeye başladı. Vatandaşlar bu parka gelip kendilerine verilen şifre ile rahatlıkla internete girebiliyor. Karaköprü'nün genç Belediye Başkanı Metin Baydilli, genç ilçede gençlere ve çocuklara önem verdiklerini, onlara yönelik projeler de geliştirdiklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2016, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195