Title of a News Article

MİT'ten başarı dolu operasyon...

MİT'ten başarı dolu operasyon...
banner206
illi İstihbarat Teşkilatı dün FETÖ’nün son derece kritik olduğu söylenen 6 ismini bir operasyonla Balkanlar’dan Türkiye’ye getirdi. Peki bu operasyon ne kadar öncesine uzanıyor? Bu isimler ne zamandır Balkanlar’da? İçlerinde en kritik olan hangisi? Ve yakalanmış olmaları örgüt için ne anlama geliyor?

İşte akıllardaki bu soruların cevapları:

EN DİKKAT ÇEKEN İSİM

Yakalanan isimlerle ilgili soruşturmalar 15 Temmuz sonrasında açılmış. 3’ü Türkiye’den 15 Temmuz sonrası firar etmiş. Her birinin örgüt içinde çok kritik görevleri var ancak anladığım kadarıyla en dikkat çekici olan Osman Karakaya. Karakaya’nın Ergenekon davaları sürecinde İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda örgüt lehine sahte belgeler üreten isim olduğu bilgisi var.

SÜREÇ 1 YIL ÖNCE BAŞLADI

Bu 6 isimle ilgili süreç bundan 1 yıl önce başlamış. Önce yerleri tespit edilmiş, sonra da ilgili birimlerle bağlantıya geçilmiş. Balkanlar’da Türkiye’nin ağırlığının çok fazla olduğu ve son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle buradaki etki gücünü artırdığını hatırlatmak gerek.

BU BÖLGEYİ İSTASYON OLARAK KULLANIYORLAR

Balkanlar’da böyle bir operasyonun yapılmasının FETÖ mensupları açısından farklı bir anlamı ve vahameti var: Türkiye’den Yunanistan’a kaçanlar oradan Balkanlar’a geliyor, bu bölgeyi bir istasyon olarak kullanıyor, maddi destek buluyor ve Avrupa’nın çeşitli yerlerine dağılıyorlardı.

FETÖ'DE BÜYÜK KORKU

Şimdi bu döngüye bir darbe vurulmuş oldu. Bir de Türkiye’nin böyle operasyonlar yapıyor olması, birçok ülkedeki FETÖ mensubunu tedirgin ediyor. Dünyanın dört bir yanına dağılanların yakalanma korkusu artıyor.

Bu bilgiler Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın köşesinden alınmıştır.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2018, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195