Title of a News Article

MİT, Urfa Emniyetini uyardı!

.

MİT, Urfa Emniyetini uyardı!
banner206
 Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT’ten gelen istihbarat notuna dayanarak, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 81 il emniyetini IŞİD eylemleri konusunda uyardı. 12 Ekim tarihli uyarı yazısında hedefteki iller İstanbul, Gaziantep, Ankara, Antalya ve İzmir olarak sıralandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) gönderdiği istihbarat notu üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), IŞİD'in Türkiye'ye yönelik eylem planladığını belirterek, 81 il emniyetini uyardı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre'Acil' kodlu ve 12 Ekim tarihli yazıda; eylem düzenlenmesi riskinin yüksek olduğu iller İstanbul, Gaziantep, Ankara, Antalya ve İzmir olarak sıralandı.

 

FIRAT KALKANI'NA MİSİLLEME

TSK'nın ÖSO ile birlikte düzenlediği Fırat Kalkanı harekâtında IŞİD'in elindeki bölgeleri kaybetmesine misilleme olarak Türkiye'de saldırı planladığı belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdiği yazıda, MİT'in uyarılarına dikkat çekerek şöyle dedi: "MİT, DEAŞ terör örgütünün ülkemiz genelinde toplu taşıma altyapısına yönelik eylem tehdidinin son dönemde arttığı, bu bakımda metro, otobüs ve istasyonları deniz araçları, köprü geçişleri, otogarlar havaalanları gibi hedef alınması halinde önemli ekonomik sosyal olumsuzluklara-kayıplara sebebiyet verebilecek ulaştırma altyapısına yönelik saldırılar planladığı, özellikle İstanbul, Gaziantep, Ankara, Antalya ve İzmir illerinde bulunan bu yerlerin yüksek saldırı riski taşıdığı, ayrıca 2016 Aralık ayı içerisinde açılması planlanan Avrasya Tüneli'nin de terör örgütlerinin eylem hedefleri arasında olduğu…

 

EMNİYET'TEN TALİMAT

MİT'in bu iki yazısına atıf yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, illere şu talimatı verdi: "Bu doğrultuda bilhasa belirtilen yerlerde görev yapan özel güvenlik görevlileri başta olmak üzere tüm özel güvenlik görevlilerinin daha dikkatli ve duyarlı görev yapmaları yönünde uyarılmaları ve sorumlu rütbeli personel tarafından da konunun bizzat takip edilmesi hususunda gereğini rica ederim."

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142