Title of a News Article

Özbay: Artık bu sorunu çözün

Özbay: Artık bu sorunu çözün
banner206

Merkez Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Özbay, Şanlıurfa’dan her yıl on binlerce kişinin başka şehirlere geçici tarım işçiliği için gittiğini belirterek, “Bundan dolayı insanlarımız yollarda ölüyor, artık Hükümetimiz bu soruna biran önce çözüm bulmalıdır” dedi.

Şanlıurfa’da her yıl on binlerce kişi, geçici tarım işçiliğinde çalışmak için başka şehirlere gidiyor. Ancak giden ailelerin bazıları trafik kazası sonucu hayatını kaybediyor yada çocukları tarla yakınında girdikleri sulama kanalında hayatını kaybediyorlar. Son olarak Konya’da Urfalı tarım işçilerini taşıyan minibüsün Tır ile çarpışması sonucu 7 kişi hayatını kaybetmişti. Şanlıurfa’da son yolculuğuna uğurlanan ve aralarında çocuklarında bulunduğu 7 tarım işçisi, herkesin yüreğini burkmuştu.

Merkez Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Özbay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden tarım işçilerinden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun inşallah” dedi.

“GAP BİTİRİLSİN”

Şanlıurfa’da çok verimli topraklar olmasına rağmen Urfalı tarım işçilerinin işsizlikten dolayı başka şehirlere gitmek zorunda bırakıldığını vurgulayan Özbay, “Hükümet, acilen GAP Projesini bitirmelidir. Bu verimli topraklardan artık üreteceğimiz ürünlerle Türkiye tarımınıza bizim yön vermemiz gerekiyor. Urfa’daki tüm tarım alanları sulanabilir bir hale gelirse bu insanlarımız çocuklarıyla başka şehirlere gitmek zorunda kalmaz. Belki de bugün bu üzücü olaylarla karşılaşmazdık” diye ifade etti.

“ÖNCELİKLİ BU SORUN ÇÖZÜLMELİ”

Şanlıurfa’nın en önemli ve öncelikli çözülmesi gereken sorunlarından birinin mevsimlik tarım işçileri olduğuna dikkati çeken Başkan Özbay, “Artık mevsimlik işçiliğe zorlayan koşulların ortadan kaldırılması gerekiyor. Eğer GAP Projesi bitirilmeyecekse en kısa sürede mevsimlik tarım işçileri için kapsamlı bir yasal düzenleme yapılması ve insanlık onuruna uygun, güvenli çalışma koşullarına sahip olabilmelerinin sağlanması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195