Title of a News Article

Patlamanın olduğu yere gittiler.

.

Patlamanın olduğu yere gittiler.
banner206
 Ak parti Genel Başkan Yardımcısı   Şanlıurfa Milletvekili Nureddin Nebati Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı saldırı sonrası açıklama yaptı.  Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ile birlikte patlamanın olduğu Amara kültür merkezinde inceleme yapan Nebati ve çıkışta gazetecilere açıklama da bulundu.
Olayı gerçekleştirenlerin arkasında kimlerin olduğunu araştırdıklarını söyleyen Nebati, saldırganın kimliği hakkında detaylı bir bilgi edindiklerinde bunu basınla paylaşacaklarını belirtti. Nebati, “Bugün maalesef bilindiği üzere öğlen saatlerinde, hemen arkamızdaki alanda bir etkinlik yapılırken patlayan bir bomba neticesinde 30 tane vatandaşımızı maalesef kaybettik ve 70’in üzerinde de yaralı var. Biz olayı duyar duymaz Sayın Genel Başkanımızın talimatları, Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda gerek Şanlıurfa milletvekillerimiz, gerek muhtelif yerlerden gelen milletvekillerimiz ve değerli genel başkan yardımcımızla birlikte anında Şanlıurfa’ya intikal ettik. Gerekli bilgileri aldık.

Aldığımız bu bilgiler tabi içimizi dağladı. Yüreğimizi burktu çünkü bu topraklara maalesef canlar yere düştü, kan aktı. Gene gözyaşı, gene yaralama, gene bombalama. Biz bölgemizde ve coğrafyamızda ve ülkemizde böylesine korkunç, içimizi dağlayan bizi yaralayan olayların artık olmasını istemiyoruz. Her kimse, her kimselerse ellerini artık bu topraklardan, gençlerden, toprağa düşen canlardan çeksinler. Biz bu ülkede barış istiyoruz, huzur istiyoruz, kardeşlik istiyoruz, uzlaşı istiyoruz ve birlikte yaşamak istiyoruz. Kim ortalığı karıştırmak, yakmak istiyorsa, kim yan taraftaki ülkelerde meydana gelen kan ve gözyaşını bu ülkede de yaşatmak istiyorsa bilsinler ki Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, hasılıkelam 78 milyon insan biriz ve beraberiz. Hiç kimsenin bizi üzmeye, yüreğimizi dağlamaya annelerin ciğerini yakmaya hakkı yoktur, olmamalıdır.

Bu anlamda da biz AK Parti olarak bu olayın peşinde, bu olayın aydınlatılmasında her türlü gayreti göstereceğiz ve hükümetimiz, emniyet güçlerimiz, devletimiz bu çalışmaları yapıp mutlaka failleri ortaya çıkaracaktır ve failleri adalete teslim edecektir. Çünkü biz tekrar ediyorum, barış istiyoruz ve kardeşlik istiyoruz ve bu topraklarda canlar yere düşmesin, kan akmasın diyoruz. Bu vesileyle hemen arkamızdaki alanda öğlen saatlerinde canlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu işin herhangi bir partinin meselesi olmadığını, hepimizin ama hepimizin, elimizi taşın altına, yüreğimizi ve bedenimizi koymamız hususunu tekrardan ifade etmek istiyorum. Bu ülke geliştikçe, büyüdükçe birileri elini koyuyor. Bu ülkede barış, huzur, kardeşlik geldikçe, bu ülkede çözüm süreci belli bir noktaya geldikçe birileri bizi kaşıyor. Her kimse, bu çeteler kimse, öldürenler kimse, failleri kimse, işbirlikçileri kimse, arkalarında kim varsa şunu buradaki milletvekili arkadaşlarımızla beraber açık yüreklilikle ifade ediyoruz; bizi yıldıramazsınız, bizi birbirimize düşüremezsiniz, bizim kardeşliğimizi bitiremezsiniz. Biz kardeşlerimizle beraber buradayız, Suruçlu hemşehrilerimizle birlikte buradayız ve buraya gelip ölenlerle, yakınlarıyla beraberiz. Yeter ki kan dursun, yeter ki gözyaşı dursun.” dedi.

İstihbarat zafiyeti olup olmadığı konusunda sorulan bir soruyu da değerlendiren Nebati, “Şu anda İçişleri Bakanımız, Başbakan Yardımcımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Şanlıurfa’da hem hastaneleri ziyaret ediyorlar, hem güvenlikle ilgili toplantı yapıyorlar. Hem de biliyorsunuz Başbakanımız da Ankara’da gerekli toplantıları yaptı. Eğer bir güvenlik zafiyeti varsa, bununla ilgili böyle bir zafiyet çıkmışsa, bu insanların ölmesine her kim sebep olmuşsa bunun hesabını muhakkak vermesi lazım. Burada ne Türkiye Cumhuriyeti’nin, ne devletin, ne de bu işlere konu olan olaylara ilişkin olarak bir olayı gizleme, saklama gibi bir lüksü olamaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin, devletin, hükümetin görevi failleri bulmak ve eğer bir eksiklik varsa, bir zafiyet varsa bu zafiyete sebep olanları da ortaya çıkartmaktır” şeklinde konuştu.

"SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENMEYE ÇALIŞILIYOR"
Saldırganın kimliğinin belirlenip belirlenmediği konusuna da açıklık getiren Nebati, “Onula ilgili emniyet güçlerimiz çalışmalarına devam ediyor. Zaten televizyonlara düşen görüntüler de var. Kısa bir süre içerisinde açıklama yapacaklardır” dedi.
Açıklamanın ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Nurettin Nebati ve beraberindeki milletvekilleri patlama sahasında incelemede bulundu.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2015, 02:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142