Title of a News Article

Şanlıurfa, Yenikapı'yla tek yürek oldu

Şanlıurfa, Yenikapı'yla tek yürek oldu
banner206
HABER: UĞUR BUDAK
FOTO  : ALİ UZUN


İstanbul Yenikapı’da düzenlenen tarihi Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Türkiye’nin dört bir yanında canlı yayınlarla izlendi. Meydanları dolduran binlerce vatandaş Yenikapı’daki mitingi heyecanla izledi.

Şanlıurfa’da da Rabia Meydanı’nda 23 gündür nöbet tutan binlerce Urfalı vatandaş, bugün bir kez daha tarih yazdı. İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ni dev ekranlarda izleyen Urfalılar coşkulu bir şekilde meydanı doldurdular. Muhalefet partililerin de ilk kez bir arada bulunduğu bu mitingde unutulmaz anlar yaşandı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi mensuplarıyla birlikte yanyana aynı heyecanı paylaştılar.

Urfalılar Sağlık Bakanı Akdağ’ı misafir etti

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Rabia Meydanı’ndaki ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katıldı. Burada Binlerce kişiye hitap eden Akdağ, FETÖ Terör Örgütüne yönelik yaptığı sert konuşmalarda; “Bunların burunlarından fitil fitil getireceğiz” dedi.

15 Temmuz’da düzenlenen ‘Darbe Girişimi’nin ardından başlayan ‘Demokrasi Nöbeti’ bugün yapılan dev mitingle sona erdi. Şanlıurfa’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin adresi Rabia Meydanı oldu. 45 Derece sıcaklığa rağmen binlerce kişi Rabia Meydanı’na akın etti. Belediye ekiplerinin fiskiye ile vatandaşları serinlettiği Mitinge Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat çiftçi, Şanlıurfa Milletvekilleri Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,  MHP İl Başkanı Mahmut Güneş,  CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, ilçe belediye başkanları ve binlerce kişi katıldı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da Darbe Girişimi’ne sebep olanlar hakkında sert açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz gecesi tankları Türk milletinin önüne sürenlerin bizim helal paralarımızla alınmış f 16’larla, helikopterle insanlarımızın üzerine ateş açanların bir tuzak kurduğunu belirterek, şunları kaydetti;

“Onlar dışarıdan işbirlikçileriyle tuzak kurmuşlardı zannettiler bu tuzakları tutar, onların tuzaklarını bozacak bu milletten haberleri yoktu. Milletimiz; Türküyle, Arapıyla, Kürtüyle Çanakkale’de göğsünü nasıl siper etmişse 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı vatanı için, ezanı için namusu için canını feda etmekten çekinmedi, çekinmeyecek. Onlar, o hainler Şanlıurfa’nın kurtuluş savaşında neler yaptığını bilmiyorlardı. O hainler Erzurumluların neler yatıklarını bilmiyorlardı. O hainler mesele vatansa, bayraksa, mesele namussa dinse, imansa, ezansa bu milletin 79 milyonunun şehit olmaya hazır olduğunu bilmiyorlardı. Zannettiler ki tanklarını üstümüze serseler geri çekileceğiz, önceki darbelerde olduğu gibi cumhurbaşkanı, başbakan bu meydanı onlara terk edeceğini düşündüler ama onlar bilmediler Milletin Lideri Recep Tayyip Erdoğan onlara geçit vermez, millet geçit vermez ve öyle oldu. Bu hainler istediklerine ulaşamadılar.”

Darbeye kalkışanların Ahirette cezalarını göreceğini de vurgulayan Akdağ, “Bunların burunlarından fitil fitil getirmezsek şehitlerin hakkı bize helal olmaz. Bunların burunlarından fitil fitil getireceğiz, onlardan hesap soracağız. Bu hesabi biliyoruz ki; Cenab-ı Hak ahrette soracak” şeklinde konuştu.

Mitinge de dikkat çeken Akdağ, “Bugün burada MHP, CHP yok burada tek ses, tek nefes, millet var. Biz inanıyoruz ki şehitler ölmez, vatan bölünmez” dedi.

 

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna da, “Demokrasiye sahip çıkan dünyaya birlik ve beraberlik mesajı veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da başsağlığı diliyorum” diye ifade etti.

Burada yapılan konuşmaların ardından İstanbul Yenikapı’da başlayan dev miting dev ekranlarda izlendi. İktidar ve muhalefet parti mensuplarının yanyana izlediği ve yaşadığı heyecan gözlerden kaçmadı.

Kadını erkeği, genci yaşlısı, yediden yetmişe meydanlara koşan halk, Türk Bayraklarıyla yapılan mitinglerde tarih yazdılar. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016, 20:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195