Title of a News Article

Siverek'te denetimler arttı

Siverek'te denetimler arttı
banner206

Siverek Belediyesi korona virüs salgını sürecinde halk sağlığının korunması amacıyla yapılan denetimleri sıklaştırdı.

Korona virüs salgını sürecinde ekip sayısını attıran Siverek Belediyesi, halk sağlığının korunması ve hijyenik ortamda üretim yapılması amacıyla denetimlerini sıklaştırdı.

Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, muhtelif mahallelerde ekmek üretimi yapan fırınları denetledi. Denetlemeler sırasında maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda esnafları uyaran ekipler, ekmek satışı yapan personelin para ile teması olmaması gerektiğini belirtti.

Üretim alanını titizlikle inceleyen zabıta ekipleri, esnafı temizlik konusunda uyardı. Ekmek üretiminde kullanılan unların istiflendiği alanlarda unların duvarla temasının olmaması gerektiği hatırlatıldı.

Sağlık Bakanlığınca belirlenen tedbirlerin önemine dikkat çeken ekipler, salgın sürecinde gerekli önlemleri alarak üretim yapan esnafları tebrik etti.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Korona virüs salgını sürecinde ekip sayısı arttırılarak denetimler sıklaştırılmıştır. Zabıta ekiplerimizce ilçede faaliyet gösteren iş yerleri düzenli olarak denetlenmekte olup eksiği bulunan iş yeri sahipleri uyarılmaktadır. Daha sonraki süreçte noksanlıklarını gidermeyen iş yeri sahiplerine yönelik idari para cezası uygulanmaktadır. Halkımızın sağlığının korunması ve hijyenik ortamda üretim yapılmasını sağlamak amacıyla denetimlere aralıksız devam edilecektir.” denildi.

Zabıta denetimlerinin son dönemde arttığını belirten esnaf Ferhat Çetik, “Hemen hemen her gün zabıtalar denetime geliyor. Salgın sürecinde bu tür denetimlerin olması hepimizin sağlığının korunması amacıyla elbette iyi oluyor. Bu tür denetimlerin olması hem esnafların daha dikkatli davranmasına vesile oluyor, hem de salgının bir nebze de olsa kontrol altına alınmasına katkı sağlıyor.” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Önemli degil
Önemli degil - 4 yıl Önce

Bir de Urfa merkez ve merkez ilçelerde denetleme yapılsa daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Çünkü hemen hemen bütün firinlara bakıyorum ne maske takan var ne de hijyene dikkat eden var. Belediye ve zabitayi aramaktan bıktık biran önce merkezde de daha sıkı denetleme yapılması gerekir. Saygılar....

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142