Title of a News Article

Suruç Belediyesine kayyumu kınadılar

Suruç Belediyesine kayyumu kınadılar
banner206
Şanlıurfa'nın Suruç İlçe Belediyesine kayyum atanması HDP ve DBP'liler tarafından kınandı. İlçeye gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yuksekdağ ve DBP Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit partili başkanlar, yönetici ve üyeler ile birlikte belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. 
Özel harekatçıların da bulunduğu polis ekiplerinin, zırhlı araçlarla belediye binası önünde aldığı yoğun güvenlik önlemlerini aşamayan grup, barikatın gerisinde toplandı. 
Alınan kararlara direneceklerini kaydeden Yuksekdağ, mücadelelerinin belediye binalarından ibaret olmadığını belirtti. Görevlendirmelerle yeni bir dönem başladığını belirten Yüksekdağ, görevlendirmeleri yapanların halkın yeni bir direnişiyle karşı karşıya kalacağını öne sürdü.
Belediyeler için görevlendirilen kişileri tanımayacaklarını ifade eden Yüksekdağ, "Seçilmişlerin yerine atanmışların konulmasını, yerleştirilmesini tanımıyoruz. Halkımız demokratik sivil itaatsizlik yöntemleriyle iradesine, mevzilerine sahip çıkacak. Her yerde bu halkın iradesinin büyüyen direnişine tanık olacaklar. İşte bizlerin bugün gerçekleşen darbeye cevabı da budur. Bütün darbelerin ortadan kalkması ve halk iradesinin hakim olması için her yerde her alanda nöbetteyiz. İşte asıl demokrasi nöbetleri bu günden itibaren başlıyor. Her yerde seçilmiş mevzilerimize sahip çıkmak için 24 saat nöbette olacağız ve hazır olacağız. Siyasi irademize karşı yapılan bu saldırıya asla boyun bükmediğimizi, asla teslim olmadığımızı bir kere daha dosta, düşmana ilan edeceğiz." diye konuştu.
Olaysız geçen açıklamanın ardından grup alkışlarla HDP ilçe binasına geçti. (Kaynak: Gazeteİpekyol)

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2016, 19:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195