Title of a News Article

Suruç soruşturmasında flaş karar

.

Suruç soruşturmasında flaş karar
banner206
Suruç'ta 32 kişinin öldüğü 104 kişinin yaralandığı ve faili Adıyaman nüfusuna kayıtlı IŞİD militanı Abdurrahman Alagöz olduğu belirlenen canlı bomba saldırısı ile ilgili olayda Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hâkimliği soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirdi.
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hakimliği 'dosya içindeki belgelerin incelenmesinin soruşturmanın amacını tehlikeye düşüreceği' iddiasıyla soruşturmada gizlilik kararı aldı. Mahkeme, savcılığın talebini aynı günde jet hızıyla kabul etti.

İTİRAZ YOLU AÇIK
Savcılığın 'Suruç ilçesinde meydana gelen patlama olayına ilişkin olarak dosyanın vasıf ve mahiyeti dikkate alınarak CMK153/2maddesi gereğince gizlilik kararı verilmesi' talebine mahkeme, "Dosya içindeki belgelerin incelenmesinin soruşturmanın amacını tehlikeye düşüreceği, delillerin tam olarak toplanmamış olması, soruşturmaya konu olayda ölen şahıs ve mağdurların sayısının birden fazla olması hususları dikkate alınarak, dosya içeriğini incelemesi veya belgelerden örnek alma yetkisinin CMK'nin 153/3 maddesindeki yakalanan kişinin veya şüphelinin ifadesini içerek tutanak ile bilirkişi raporları ve adı geçenlerin hazır bulunmaya yetkili oldukları diğer adli işlemlere ilişkin tutanaklar hariç olmak üzere CMK'nin 153/2. maddesi gereğince kısıtlanmasına.." diye karara bağladı.Kararda 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz yolunun açık olduğu belirtildi.

KAPLAN: OLAYIN TIPKI DİYARBAKIR SALDIRISINDAKİ GİBİ GİZLİLİK BAHANESİYLE ÜSTÜ KAPATILACAK
HDP'nin Diyarbakır'da 5 Haziran'da yaptığı mitinge yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili olarak devletin soruşturmaya gizlilik kararı verdiğini hatırlatan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa İl Başkanı İsmail Kaplan, şu ifadeleri kullandı: "32 fidanın toprağa düştüğü Suruç olayında tıpkı Diyarbakır saldırısında olduğu gibi mahkeme tarafından soruşturmaya kısıtlamaysa gizlilikse adı artık her neyse, kararı verildi. Aslında bu karar bizi hiç şaşırtmadı. Çünkü devlet bugüne kadar hangi olayla soruşturmayla ilgili gizlilik kararı aldıysa üstü Nigde, Diyarbakır, Bingöl, Uludere ve Reyhanlı ve son olarak Suruç'ta olduğu gibi kapatılacaktır, karartılacaktır.

"ENDİŞELİYİZ"
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma hakkında gizlilik kararı verilmesi için başvuru yapmış, başvuruyu değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği, soruşturma dosyasının tamamı için gizlilik kararı vermişti. Malumunuz Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ise bombalı saldırı olayı ile ilgili soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi nedeniyle bir muhabir ve bazı kamu görevlileri hakkında da soruşturma açmıştı. Bizde Diyarbakır'da yaşanan bu hukuk skandallarının tekrarının Suruç katliamı soruşturmasında birebir yaşanmasını kınıyoruz. Çünkü tekrarlanmasından ve soruşturmaya gizlilik kararı alınarak tıpkı Bingöl, Reyhanlı, Uludere, Diyarbakır, Niğde saldırılarında olduğu gibi üstünün kapatılmasından endişe ediyoruz."

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195