Title of a News Article

Ticaret ve Sanayi Odasında şok gelişme...

.

Ticaret ve Sanayi Odasında şok gelişme...
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Kadir Kılıçoğlu ile birlikte 4 kişi yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

Şanlıurfa'da Paralel yapılanmanın en güçlü olduğu kurumların başında yer alan  ŞUTSO’da yönetim kurulu başkanı Sabri Ertekin, 25 Nisan 2016 tarihinde FETÖ Operasyonu kapsamında tutuklanmıştı. Tüzük gereği 3 ay toplantılara katılmayan Ertekin’in başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği düşürülmüştü. Ertekin tutuklandıktan sonra başkan vekilliğine getirilen Halil Akkaya da, bir süre geçtikten sonra istifa etmiş ve yerine Kadir Kılıçoğlu getirilmişti.

 

Seçim bugün yapılacaktı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda Eyüp Sabri Ertekin’in başkanlığının düşürülmesinin ardından bugün yönetim kurulu tarafından yeni bir başkan seçilmesi gerekiyordu. Bir araya gelen ŞUTSO Yönetim Kurulu üyelerinden bazılarının seçim istememesi üzerine bir süre tartışma yaşandı. Bu gelişmelerin ardından ŞUTSO Başkan Vekili Kadir Kılıçoğlu, Asuman Cevahir Yazmacı, Cemak Casuk ve Halil Savaş görevlerinden istifa ettiler. Bundan sonra ŞUTSO’ne neler olacağı büyük bir merak konusu olurken, Urfastar olarak yaşanan gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

Bu arada bir süre önce de FETÖ Terör Operasyonu kapsamında ŞUTSO’da 5 yönetim kurulu üyesi gözaltına alınmıştı.
Öte yandan Şanlıurfa Ticaret ve sanayi odasının 74 meclis üyesinin Ticaret sanayi odası Başkanlığına kayyum atanması iddialarına şiddetle karşı çıktıkları dillendiriliyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2016, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195